Ingrediente
Bezea:
- 5 albusuri
- 200 g zahar
- 2 linguri rase de amidon
- o lingura otet
- un praf de sare
- Decor:
- 300 ml frisca lichida
- 50 g ciocolata cu lapte
- fructe tropicale din compot
- kiwi
Mod de preparare
Bezea:
Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.Adaugam otetul si la sfarsit amidonul pe care il incorporam usor cu o spatula.
Tapetam o tava cu hartie de copt.Punem spuma de albus intr-o seringa de patiserie si formam cercuri cat mai egale. Lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc la copt.
Introducem tava in cuptorul preincazit la foc foarte mic ,pentru cca o ora si un sfert.Eu le-am lasat sa se raceasca in cuptor jumatate de ora ,apoi le-am scos si le-am asezat pe platou.
Decor:
Amestecam ciocolata rupta bucatele cu 3 linguri de frisca si o punem pe foc pana se topeste( fara sa fiarba) Dupa ce se raceste o amestecam cu restul de frisca batuta.
Ornam fiecare bezea cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|