Mini prajiturele cu iaurt si ciocolata

Postat de Bianca20 in Prajituri
5 Aug 2015 | 9175 vizualizari
Mini prajiturele cu iaurt si ciocolata

Ingrediente

  • 100 g. biscuiti;
  • 50 g. unt;
  • 80 g. ciocolata amaruie;
  • 80 g. ciocolata alba;
  • 300 ml. iaurt;
  • 300 ml. frisca lichida;
  • 10 g. gelatina;
  • 100 ml. visinata;
  • un plic tort-gelee;
  • cateva visine;
  • 1 lg. zahar;

Mod de preparare

  Incepem prin a prepara jeleul de visine. Punem intr-o forma de gheata sau bomboane cate o visina. Tort-gelee-ul il amestecam cu zaharul si il turnam peste visinata. Punem pe foc 1 minut pana se gelatineaza. Turnam peste visine si dam la frigider.Biscuitii ii maruntim fin in robot. Se topeste untul si se adauga peste biscuiti. Se amesteca bine si se distribuie egal in forme. Se da la frigider pana preparam crema.

   Punem la hidratat 5 grame de gelatina in 4 lg. de apa. Topim ciocolata amaruie pe baie de aburi. O luam si, cat mai este calda, adaugam jumatate din cantitatea de iaurt. Gelatina hidratata se pune si ea pe baie de aburi si se adauga peste crema de iaurt. Se mixeaza 150 ml. de frisca lichida si se adauga in crema. Se omogenizeaza bine si se pune in forme, peste biscuiti. Se scoate din forme visinata si se pune peste crema. Se da la frigider. 

  Pentru crema alba urmam acelasi procedeu. Hidratam restul de gelatina cu 4 lg. apa. Topim ciocolata alba pe baie de aburi, adaugam iaurtul si gelatina topita. Mixam restul de frisca lichida si adaugam peste crema. Omogenizam si turnam deasupra cremei negre. Dam la frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini prajiturele cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Desert cu capsuni

Mai intai, lasam sa se dezghete aluatul foitaj, apoi il impartim in 2 parti egale, il asezam in tava de la cuptor, intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou, dam tava la cuptorul...

Citeste continuarea

Desert tarta Raffaello

Postat de simona72

Desert tarta Raffaello

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 05.08.2015, 15:07
Wooooow minunata Vreau si eu
la 05.08.2015, 15:08
Oooooo, divin!!!
la 05.08.2015, 15:15
la 05.08.2015, 15:35
la 05.08.2015, 15:38
Arata intr-un mare fel Bravo!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking