Mini savarine dulci

Postat de artistique in Prajituri
29 Iul 2013 | 6363 vizualizari
Mini savarine dulci

Savarina a fost una dintre prajiturile mele preferate din copilarie ! Pofta buna ^^ !

Ingrediente

  • faina 450 grame;
  • 1 drojdie proaspata ;
  • 1 cana cu lapte;
  • 3 oua ;
  • zahar 350-450 gr zahar(depinde cat de dulci le doriti);
  • 3 linguri de ulei;
  • 10 gr sare;
  • 15 ml esenta de rom;
  • 10 ml esenta de vanilie;
  • praf de frisca 90 gr;
  • smantana grasa de prajituri 200 gr;
  • topping de fructe de padure,capsune sau zmeura ( din comert) sau 2 linguri de sirop de smeura si 1 plic de gelfix ( se face pe aragaz la foc caldut pana ce se omogenizeaza si devine usor tare, se aplica repede pe capace)
  • forme de cupcake.

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albus.

Albusul se bate cu zaharul  ;compozitia ca de bezea.

Galbenusul il amestecam bine cu putina sare si il adaugam peste compozitia de bezea.

Se adauga pesmetul in care am pus faina si putin lapte plus cele 3 linguri de ulei ...si am amestecat treptat ca sa nu se lase compozitia. Adaugam si drojdie proaspata si framantam bine, apoi lasam la dospit compozitia putin intr-un vas acoperit cu o carpa umeda.

Intre timp se ung formele cu ulei ,iar dupa ce s-a dospit putin compozitia se umplu formele  cam trei sferturi cu compozitie.

Le adaugam la cuptor,   in prealabil incalzit la 180-200 grade timp de 20-30 minute.

Intre timp preparam siropul cu apa calduta intr-o oala mai mica si o punem pe foc si adaugam zahar ,lasam sa fiarba pana se ingroasa putin continutul.

Luam de pe foc olicica ,o lasam deoparte sa se raceasca nu forte mult apoi adaugam esenta de rom si cea de vanilie.

Dupa ce savarinele s-au copt ...le scoatem si taiem capace bombate de care nu avem nevoie. Le taiem de mai sus de mijloc , si baza o pastram ca si capac de savarina...Acum le insiropam cat mai bine cu siropul facut de noi ,caldut ,si le lasam sa se raceasca foarte bine. Insiropam si capacele cu grija , cateva secunde, ca sa nu se rupa.Separat batem frisca bine cu robotul, adaugand praful de frisca, lapte si 1-2 linguri de smantana grasa de prajituri.

Umplem savarinele cu frisca si adaugam  capacele , iar deasupra punem topping de fructe dupa preferinte.

Se lasa cel putin doua ore la rece apoi se servesc.

Mai puteti face cu gelfix si sirop de zmeura capacele... dar dureaza mai mult ( eu asa le-am facut in prima instanta dupa cum vedeti in poze)


 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini savarine dulci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Trigoane cu mere

Postat de merisor67

Trigoane cu mere

Pentru aluatul de foietaj: punem untul la topit si dam deoparte 9 linguri din el, pe care le inlocuim cu 9 linguri de ulei. Punem o mana de faina, omogenizam si ridicam de pe foc. Iese co...

Citeste continuarea

Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura

Postat de Oana

Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura

Se prepara primul chec, cel de zmeura: se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla. Albusurile se mixeaza cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2013, 10:28
de preferat ar fi sa avem si niste cantitati la ingrediente
la 29.07.2013, 11:20

Totul este "la ochi" Miha! )
la 29.07.2013, 12:13
Foarte bune!
la 29.07.2013, 12:59
Scuze, la cate am de facut...nu am mai apucat sa imi notez , le iau gramajele ochiometric de obicei.

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking