Ingrediente
- 1 kg faina
- circa 500 ml iaurt natural
- 1 lingurita sare
- 1 lingura rasatura portocale
- 1 ou
- 1 cub drojdie
- ulei pt framantat atat cat cere faina ca sa nu fie lipicios
- rahat asortat
- zahar pudra
- 1 ou pt uns
Mod de preparare
Intr-un vas cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia .
In alt vas adaugam drojdia cu iaurtul incalzit o dizolvam iar apoi o adaugam in gaura din faina si framantam pana ce se incorporeaza.
Apoi adaugam rasatura. oul batut bine sarea si desigur iaurtul incalzit dar treptat .
Framantan bine si apoi adaugam ulei putin cate putin pt a rezulta un aluat lucios si nelipicios.
Lasam la dospit pt maxim 1 ora.
Coca o impartim in 4 si fiecare parte o intindem cu sucitorul si apoi cu catterul formam triunghiuri unde spre exterior adaugam rahatul in invelim spre interior.
Asezam in tava invelita cu hartie de copt si le ungem cu ou unde le dam la cuptor preincalzit pana ce acesteaa s-au rumenit .
Se scot si se pudreaza cu zaharul pudra vanilat .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|