Ingrediente
- Avem nevoie pentru gogoselele (eclere) de
- 100 ml ulei
- 200 ml apa
- 200 gr faina alba
- 6 oua
- Facem si o crema de …Ness la ele sa fie mai gustoase si avem nevoie de:
- 3 oua,
- 1lingura de ness
- 4 linguri de faina
- 400 ml lapte
- 12 linguri de zahar
- 50 gr unt.
Mod de preparare
Mod de preparare gogosele:
Intr-o oala se pun la foc uleiul si apa,cand incep sa fiarba,se pune faina,se amesteca bine,pana cand faina se desprinde de pe vas. Lasam totul sa se raceasca si apoi,adaugan unul, cate unul ouale amestecand continuu. Se ia apoi aluatul, (optional se poate pune intr-un pos sau o punga taiata la un capat) se poate si fara,direct cu o lingura in tava de copt,se fac forme de ce marime doriti (la mine sunt minieclere,dar se pot face si mai mari),si le dam la copt pentru 15-20 minute.
Odata coapte toate formele,le lasam la racit si apoi le taiem (daca la mijloc este aluat mai mult se poate scoate ca sa facem loc cremei) si le umplem cu ce crema dorim.Se poate face si o budinca ,care odata racita se poate folosi ca si umplutura de eclere.
La ornat am folosit glazura la plic de la DrQetker,cea care se incalzeste in apa cu tot cu ambalaj,se taie apoi la un capat si ornam:)
La mine au iesit asa cum se vede in poza,insa …se poate si mai bine de atat:)
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|