Mini-tarte cu Nesquik si prune

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Prajituri
16 Sep 2013 | 4304 vizualizari
Mini-tarte cu Nesquik si prune

Mini-tarta cu ciocolata si prune este in topul deserturilor mele din vara asta. Ciocolata cu fructe este implinirea si imbinarea tuturor gusturilor in materie de desert: dulce-acrisor, doua preferinte create intr-un singur produs final, ying si yang al aromelor, ciocolata de calitate cu fructe culese din propria gradina. Ce poate fi mai desavarsit, mai delicios, mai aromat?

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat ~6 forme~:
  • - 140 grame faina alba;
  • - 1 praf de sare roz de Himalaya;
  • - 1 ou de casa;
  • - 60 grame unt de cocos;
  • - 35 grame zahar brut din trestie de zahar;
  • - 1 picatura esenta de migdale.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 2 galbenusuri;
  • - 60 grame zahar brun+3 linguri;
  • - 2 linguri sirop de agave;
  • - 75 ml lapte de orez;
  • - 5 prune tinute in zahar pentru cateva ore;
  • - 7 linguri de Nesquik;
  • - 60 grame ciocolata neagra de calitate (75-80%);
  • - 60 grame unt, taiat cubulete (80% grasime, la temperatura camerei);
  • - 1-2 prune pentru decor.

Mod de preparare

Mod de pregatire aluat:  

1. Intai de toate prunele se spala, se scot samburii si se presara cu 2-3 linguri de zahar. Se pastreaza la frigider pentru cateva ore. Eu am pregatit o dulceata de prune cu vanilie, iar din prunele tinute in zahar peste noapte, am folosit 5-6 bucati pentru tarta.

2. Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea.

3. Se bate oul cu zaharul, se adauga treptat untul la temperatura camerei si esenta de migdale.

4. Se mixeaza bine pana se incorporeaza ingredientele.

5. Aluatul obtinut se framanta si se pastreaza la frigider, timp in care pregatim umplutura si formele pentru copt.

6. Formele se ung cu unt, iar dupa ce am scos aluatul de la frigider, se intinde pe o planseta presarata cu faina, se framanta 2-3 minute dupa care se decupeaza cercuri pe care le asezam in formele pentru tarta, pana sus. Fie asezati aluatul peste forma si decupati aluatul dupa marginea formei.

7. Cu o furculita se inteapa aluatul, se aseaza deasupra hartie de copt de marimea tartei si se umple cu nuci deasupra, suficient cat sa nu permita aluatului sa creasca. Se mai pastreaza la frigider pentru inca 15 minute.

8. Aluatul se introduce la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 15 minute. Scoateti din cuptor iar daca aluatul a ramas usor crud in mijloc, reintroduceti la cuptor pentru inca 4-5 minute. 9. Se scot din cuptor, se lasa la racit si se umple apoi cu crema de ciocolata.

Preparare umplutura:

1. Laptele se pune la incalzit la foc mic sau la bain-marie. Separat se bat galbenusurile cu zaharul si siropul agave.

2. In lapte se adauga Nesquik, amestecand continuu, adaugand treptat cate o lingura, doua.

3. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.

4. Se retrage de pe foc laptele, se toarna deasupra galbenusurile si se amesteca ferm. 

5. Crema se pune iar la foc mic si se continua amestecarea pentru inca 7-10 minute pana va capata consistenta.

6. Cu focul oprit se adauga untul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

7. Prunele tinute in zahar, se decojesc si se paseaza cu o furculita. Se adauga in crema si se amesteca.

8. Se pun cate 2-3 linguri din crema peste aluat. Tartele se reintroduc la cuptorul incalzit la 175 de grade pentru 15-20 de minute.

9. Se decoreaza cu felii de prune proaspete, nu din compot, nu din cele tinute in zahar, ci proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu Nesquik si prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Brownie cu mascarpone si caramel

Postat de GeorgianaGrigorescu

Brownie cu mascarpone si caramel

Topim ciocolata impreuna cu untul.Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita peste oua si mixam bine. Adaugam si faina amestecand bine.Punem...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu lamaie

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu lamaie

Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2013, 22:01
yummmyyy
la 16.09.2013, 22:04
Ce frumos arată! Şi aş zice şi de gust, dar nu pot ca să le gust
la 16.09.2013, 22:05
Daciana ce de bunaciuni ai adus in prag de seara
la 16.09.2013, 22:05
Ce bine arata!
la 16.09.2013, 22:09

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking