Moelleux au chocolat cu zmeura

Postat de RuxyRux in Prajituri
18 Iul 2013 | 5051 vizualizari
Moelleux au chocolat cu zmeura

O reteta superba de prajitura de ciocolata cu zmeura, care va promite sa va invaluie intr-un gust sublim :)...reteta mea de suflet!

Ingrediente

  • 300 gr zmeura
  • 6 oua
  • 250 gr zahar brun
  • vanilie
  • 250 gr ciocolata neagra( 75 % cacao)
  • 150 gr faina
  • 200 gr unt( de calitate) si putin unt cat o nuca pentru uns formele
  • miere si vanilie dupa gust pentru sos

Mod de preparare

Zmeura se spala si se scurge. 

Intr-un vas se topeste untul pe baie de aburi si apoi in el se topeste ciocolata. Se amesteca bine si se lasa la racit.

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul in jur de 7 minute.

Se adauga ciocolata topita in compozitie se amesteca bine.

Se pune si faina( cantarita si apoi cernuta) si din nou amestecam pana se omogenizeaza.

Daca vom folosi forme de silicon le vom aseza din timp in tava de cuptor si numai dupa acest pas le vom umple.

Formele le vom unge cu unt si apoi vom turna in ele aluatul care este destul de fluid( ne putem ajuta de o lingura).

Punem cate 3 bucati de zmeura in mijloc( bine scurse de apa).

Coacem la cuptorul incins la 210 grade. Acum timpul va depinde de cuptor, dupa 15 minute le urmarim si daca sunt frumos crescute si tari deasupra, putem face testul cu scobitoarea pe margine( nu in mijloc, sa nu ne pacalim).

Luam prajiturile le lasam putin la racit si le scoatem usor din forme.

Le servim cu sosul de zmeura( sau fara) care se prepara foarte usor amestecand la blender, zmeura cu vanilia si mierea dupa gust. O minunatie !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (61)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Postat de camelia75

Desert prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Bilute de cocos:  Amestecati bine toate ingredientele, apoi lasati compozitia la frigider pentru 20 de minute. Blat de ciocolata:  Preincalzti cuptorul la 180C. Amestecati...

Citeste continuarea

Prajitura fina cu caise

Postat de simona72

Prajitura fina cu caise

Pt blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apa si zaharul se pun pe foc pina se topeste zaharul si se adauga nesquikul. Se adauga peste albusurile batute spuma, se mixeaza in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 18.07.2013, 20:43
wowwwwww
la 18.07.2013, 20:48
wooow...la favo cu ea!
la 18.07.2013, 20:49
Papabun, Adnia...chiar sunt minunate! Multumesc!
la 18.07.2013, 20:50
oooooooooo ce bun !si eu vreau
la 18.07.2013, 20:50
Gabyta,sau Miha imi puteti spune va rog de ce pozele isi schimba pozitia dupa ce sunt incarcate ? In poza originala sosul e pe stanga

Vezi toate comentariile (61)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking