Mreana la cuptor

Postat de elucubratiiculinare in Peste
31 Mar 2018 | 7758 vizualizari
Mreana la cuptor

Ingrediente

  • 1 mreană
  • 2 roșii
  • 1 legătură mărar
  • 1 lămâie
  • ulei
  • Pentru salată:
  • 1 salată
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 lămâie
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 2-3 roșii
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Mreana se curăță de solzi.
Se taie ușor pe burtă și se scot cu mare atenție intestinele și icrele.

Icrele de mreană se tot spune că sunt toxice, mare păcat că au fost așa multe.

Se spală bine și se zvântă cu prosoape de hârtie.
Se crestează pe ambele părți și se condimentează cu sare.
Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie pergament, pe pat de felii de lămâie.
În crestăturile făcute punem felii de roșii și mărar.
Se stropește cu ulei de măsline și se dă la cuptor pentru 45-50 minute la 180 grade C.

Între timp de ocupăm de salată.
Se spală frunză cu frunză și se zvântă.
Se rupe sau se taie cu un cuțit ceramic.
Se pune într-un castron.
Adăugăm roșiile tăiate felii.
Adăugăm ceapa verde și mărarul tocate mărunt.
Stropim cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Amestecăm ușor.

Servim peștele cu salată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mreana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mreana la tava

Postat de mihaelar63

Mreana la tava

Pestele curatat  si spalat l-am  crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata . Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul . Am sarat pestele , l-am uns cu pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2018, 08:22
la 31.03.2018, 09:02
Bună!
la 31.03.2018, 09:48
Arata bine!
la 31.03.2018, 11:27
la 31.03.2018, 21:18
n-am mancat niciodata peste de-asta dar imi place mult pestele in general, asa ca as incerca sa gust stiu doar ca icrele acestui peste sunt toxice

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking