Muffins ciocolatoase cu crema de mascarpone si nutella

Postat de Catalinaflorea in Dulciuri
11 Iun 2015 | 2396 vizualizari
Muffins ciocolatoase cu crema de mascarpone si nutella

Moi,umede,cremoase, pufoase si cu o aroma incredibil de buna de ciocolata,cacao si nutella. Cele mai bune briose mancate pana acum!

Ingrediente

  • 250 g faina alba
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita jumatate praf de copt
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 200 ml lapte plus 2 lingurite suc de lamaie
  • 2 oua
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g mascarpone
  • 50 g frisca
  • 3 linguri pline cu nutella

Mod de preparare

Se amesteca faina cu cacao,praful de copt si ciocolata maruntita.

Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos; se adauga pe rand ouale.In amestecul de unt cu zahar se pune jumatate din faina si jumatate din lapte (in care adaugati zeama de lamaie), amestecati bine si adaugati cealalta jumatate de faina si de lapte.

Aluatul rezultat se imparte in formele de briose(3/4)si se da la cuptor pentru 20-25 minute la 180 de grade.

Pentru crema amestecati mascarponele cu nutella,apoi adaugati frisca si lasa-ti la frigider.Cand trec testul scobitorii briosele se scot si se lasa la racit; crema se pune intr-un posh si se decoreaza dupa preferinta,eu le-an pus kinder bueno si cativa fugi de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins ciocolatoase cu crema de mascarpone si nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare

Postat de RuxyRux

Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare

Din aceasta compozitie ne iese o tava plina de fursecuri. Untul rece dar moale( eu l-am dat pe razatoare) se mixeaza cu zaharul si vanilia 3 minute, se adauga oul si galbenusul si se mixeaza in...

Citeste continuarea

Rulada cu gem de visine si crema de alune

Postat de Adele

Rulada cu gem de visine si  crema de alune

Pentru inceput se pregateste blatul : se separa galbenusurile de albusuri,se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si esenta pana devin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2015, 18:34
la 11.06.2015, 18:43
la 11.06.2015, 18:44
ce bune sunt
la 11.06.2015, 18:59
la 11.06.2015, 19:16

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking