Muffins cu crema de banane si topping de caramel

Postat de Creatsa in Prajituri
16 Mai 2013 | 5278 vizualizari
Muffins cu crema de banane si topping de caramel

Aveam o cutie de muffins si chiar nu stiam ce sa fac cu ea :)

Ingrediente

  • Muffins:
  • 1 cutie muffins de vanilie Dr. Oetker
  • 125 ml ulei
  • 75 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura de rom
  • Crema:
  • 1 banana pasata
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita gelatina alimentara
  • 140 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • Topping:
  • 1/2 cana de zahar
  • 25-30 g unt
  • 4-5 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Muffins:

Am pus intr-un bol praful pt muffins,ouale batute usor cu un praf de sare si zaharul vanilat,uleiul si laptele si am omogenizat bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

Am umplut formele de briose (cca 2/3 ) si le-am introdus in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute .(testul scobitorii)

Cand s-au racit complet le-am glazurat cu ciocolata topita cu frisca si romul.

Crema:

Am batut frisca bine cu zaharul vanilat.

Separat am amestecat banana cu mierea apoi am adaugat gelatina hidratata timp de 5-10 minute in 30 ml apa rece si topita in prealabil.

Am omogenizat bine cele 2 compozitii cu ajutorul unei spatule.

Topping:

Am pus intr-o craticioara zaharul si l-am lasat sa se caramelizeze pana a ajuns la culoarea chihilimbarului.

Am adaugat untul si am amestecat energic pana s-a topit untul.

La final am adaugat si frisca si am mai lasat pe foc 2-3 minute amestecand continuu.

Asamblare:

Am pus pe fiecare muffins un "mot" generos de crema apoi am decorat cu topping de caramel si oua de ciocolata ramase de la Paste.


Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu crema de banane si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Moelleux au chocolat

Postat de Irina

Moelleux au chocolat

Am preincalzit cuptorul la 210 grade. Pentru inceput am amestecat untul moale cu zaharul, dupa care am adaugat ouale, pe rand. Ciocolata am topit-o pe abur si am mixat-o impreuna cu restul...

Citeste continuarea

Desert papanasi la cuptor

Postat de oanapl

Desert papanasi la cuptor

Într-un castron se pune brânza fărâmițată, apoi se adaugă sarea, esența de lămâie si ouăle. Se amestecă până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2013, 10:17
Primaaaaaaa!Iau o bunatate cu crema de banane si fug sa-mi termin cafeauaFrumoase si gustoase!
la 16.05.2013, 10:19
la 16.05.2013, 10:23
Buni multumesc frumos
Motan
la 16.05.2013, 10:28
si cu pic de ciocolata )
la 16.05.2013, 10:30
Daca-i pe ia si fugi , iau si eu si am tulit-o !!!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking