Ingrediente
- 3-4 kg castraveți
- 2-3 kg de gogonele
- 1/2 kg morcovi
- 1 pepene roșu de 2-3 kg
- 1 conopidă medie
- 1 țelină cu frunze
- 1-2 legături de hrean
- 1 legătură mărar uscat
- 1 legătură cimbru uscat
- 1-2 căpățâni de usturoi
- 3 ardei iuți
- boabe de piper (opțional)
- 12 linguri de sare neiodată
- 12 l de apă
Mod de preparare
Se spală castraveții, conopida, pepenele și ardeiul iute și se pun la scurs.
Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine.
Ardeiul iute, țelina și hreanul se taie fâșii, ca să se poată strecura printre celelalte ingrediente iar morcovul, se poate tăia rondele, pentru impresie artistică.
Pepenele se taie felii, iar conopida se separă în buchețele.
Se așează ingredientele în borcane, în așa fel încât să încapă cât mai bine și să aibă și un aspect cât mai plăcut ochiului.
Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.
Pentru saramură se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, specială pentru murături, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 12 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve.
Se pune saramura fierbinte peste murături și se lasă să se răcească până a doua zi.
Se completează cu saramură, dacă este cazul, se acoperă cu celofan, se leagă cu sfoară sau elastic și se dau la cămară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|