Ingrediente
- 12 cartofi medii
- 500 g carne tocata de porc
- o ceapa mare
- o ceasca zarzavat facut in casa (din ardei rosu gras si rosii)
- 2-3 lg bulion
- sare(delicat de legume)
- piper
- cimbru
- o lingurita zahar
- o legatura marar si olegatura patrunjel
- 1 ou
- 2-3 lg ulei
- 100 g branza
Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja, nu prea mult sa nu se crape, se incearca cu o scobitoare. Se curata de coaja si se taie rondele.
Intre timp se curata ceapa si se toaca fin si se caleste impreuna cu carne tocata pana ce se rumeneste usor, apoi adaugam zarzavatul si bulionul, amestecam si apoi adaugam condimentele (sare, piper, cimbru, zahar) si verdeata tocata marunt.
Se unge o tava cu putin ulei sau margarina (unt) pt copt si se aseaza un rand de cartofi (rondele), un strat de carne, altul de cartofi si tot asa pana terminati compozitia, ultimul fiind de cartofi si dam la cuptorul incins prealabil (200 C) pt 45 minute. Scoatem si turnam un ou batut deasupra care se va intari imediat si radem branza. Dam pt inca 15-20 minute la cuptor, pana se rumeneste frumos.
Se serveste fierbinte cu castraveti, gogosari, conopida la otet.
Pofta buna...
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|