Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”

Postat de asubana in Mancaruri cu carne
5 Mar 2011 | 7880 vizualizari
Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”

Nu necesita prajire,eu folosesc tigaia gril de bucatarie sau stropesc legumele cu ulei de masline si le dau la cuptor le fac semi gatite apoi le pregatesc pentru musaca....

Ingrediente

  • 2 portii piept de pui sau 500 g carne tocata , 
  • 500 g cartofi,
  • 2 vinete mari,
  • 6 ardei grasi,
  • 8  rosii mari,
  • 2 catei de usturoi,
  • 6 linguri cu ulei de masline,
  • 200 ml smantana,
  • 150 g cascaval,
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,

Mod de preparare

Eu am facut pieptul pe lungime ca pentru gratar putin tras la tigaie semi facut ca restul se termina in cuptor ,

Vinetele taie-le in felii pe lungime.Presarati deasupra sare si lasati-le sa se scurga 15 minute,

Se pun pe gratar de abur impreuna cu ardeii intregi si se curata in prealabil de coaja si seminte si se fac fasii.Cartofii se fierb in coaja si putina sare si se lasa sa se raceasca, apoi se taie rondele,

la fel si rosiile se fac rondele si se lasa pe gratar cateva minute sa se moaie putin.Se pot curata de coaja se lasa putin cu usturoi ras deasupra.

Se stropesc legumele cu uleiul de masline.Intr-un vas yena sau o tava gratinata se asaza in straturi un rand de cartofi, unul de piept de pui gratar, unul de vinete, ardei rosii; sa formati un strat placut de culori.Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.

Faceti un beshamel (din ou cu faina sare,piper si smantana ,batute ca la omleta )Asaza deasupra  cascavalul taiat felii sau dat prin razatoarePotriveste gustul de sare, piper si cimbru.

Se serveste  un dresing de smantana cu usturoi si marar verde sa fie mai suculenta.

Lasa la cuptor aproximativ 20 de minute.(pana se rumeneste)


 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc

Postat de xana

Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora. Intre timp punem apa...

Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Postat de katty

Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati

Crestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2011, 11:52
interesanta reteta
la 05.03.2011, 12:00
unde-ai stat ascunsa pan-acum ?
la 05.03.2011, 18:59
a fost ocupata si nu a putut sa iasa la vedere arata delicios
la 05.03.2011, 19:40
buna delicioasa
la 06.03.2011, 00:30
Ce bine arata,imi place,suuuuper

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking