Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Postat de ctlina in Porc
6 Aug 2017 | 3530 vizualizari
Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Iata o reteta simpla si delicioasa. Trebuie numai sa pregatiti ghiveciul tip ratatouille. Va recomand sa-l faceti o zi inainte, aceasta garnitura este si mai buna cand este reincalzita. Iarna deschid un borcan pregatit vara - vezi aici.   https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/muschiulet-de-porc-cu-rosii-si-ghiveci.html

Ingrediente

  • 2 muschiuleti de porc de 700 g (proaspeti de la macelar)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingurita de pudra de fond de vitel
  • ghiveci ratatouille- rețeta mai sus in introducere (am folosit jumătate din cantitatea iesita, restul l-am congelat)
  • 200 g de pulpa de rosii
  • 6 caise uscate
  • 1 foaie de dafin, cimbru uscat
  • sare, piper
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul.

Puneti sare si piper peste carne.

Puneti la prajit muschiuletul intreg sau taiat in 2. Rumeniti-l bine pe toate părțile.

Se dizolvă pudra de vițel într-un pahar mic de apă.

Se toarna în tigaie împreună pulpa de rosii si ghiveciul de legume.

Puneti foaia de dafin, cimbrul, caisele uscate, sare si piper.

Acoperiti si se lasa sa fiarba timp de 25-30 minute.

După acest timp, am scos și pretăiat in portii muschiuletul.

Reduceti sosul ramas in tigaie, verificati de sare si piper și așezați feliile de muschiulet deasupra.

Acoperiti si gatiti timp de 5 minute.

Decorati cu patrunjel tocat si serviti.

Va place muschiuletul de porc? Vezi aici alte rețete.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de porc

Postat de Constelatialeu

Tocana de porc

MAi intai ne pregatim ingredientele, spalam si taiem carnea in bucatele mici. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, curatam gogosarii si ardeii capia, apoi ii taiem bucatele mai mici....

Citeste continuarea

Ciolan afumat cu fasole verde

Postat de Constelatialeu

Ciolan afumat cu fasole verde

Se taie in bucati mai mici ciolanul, se spala, se aseaza intr-un vas de yena se adauga o cana de apa si se da la cuptor, cca 1 ora, din cand in cand mai intoarcem bucatile de pe o parte pe alta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2017, 21:45
Bun, bun, bun...!
la 06.08.2017, 22:20
la 06.08.2017, 22:27
Foarte bun!
la 07.08.2017, 07:44
Yammi!
la 07.08.2017, 08:59

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking