Musuroi de cartita

Postat de gaby_d in Dulciuri
5 Ian 2013 | 57102 vizualizari
Musuroi de cartita

Cartitele au facut ravagii anul asta. Una a facut un musuroi de cartita taman in bucataria mea. Inarmata cu un cutit bine ascutit am vrut s-o prind dar ferind pamantul de deasupra musuroiului am dat de frisca, de banane ...Buna treaba...Sa mai vina pe la noi :-??

Ingrediente

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina grau
  • 3 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • o lingurita esenta de rom
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Umplutura

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 4 linguri zahar pudra
  • o pastaie vanilie
  • 1-2 plicuri intaritor frisca (sau un plic gelatina 10gr)
  • 50 gr ciocolata tocata
  • o lingurita cacao pt pudrat
  • 4-5 banane

Mod de preparare

Nu stiam ce sa fac azi bun si plimbandu-ma printre rafturile de la supermarket am vazut cutiile de la Dr. Oetker si mi-am amintit ca de mult mi-as fi dorit sa testez reteta de musuroi de cartita.

Am luat cutia si cand am citit pe ea numa' de plicuri, pudre, etc...am zis pass, imi pot face eu singura reteta :))

Avem nevoie de un blat dens , usor de scobit, banane, ciocolata, si-o crema pufoasa care sa completeze totul. E prima oara cand fac reteta asta dar la a doua "executare"voi aduce modificari.

In primul rand as alege banane extrem de coapte, s-ar taia foarte usor, si-as pune doua plicuri de intaritor, nu unul. Daca agreati gelatina, e perfect, asta ar trebui sa puneti, de data asta eu am vrut s-o evit :).


Blat . Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.

Albusurile mixeaza-le spuma cu-n praf de sare.Adauga zaharul si mixeaza pana e diluat complet.

Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si adaug-o peste albusuri. Pune si galbenusurile si omogenizeaza usor.

Unge o forma de tort cu diamentrul de 26 cm cu ulei, tapeteaza-i fundul cu faina si toarna compozitia pentru blat.

Baga forma in cuptorul preincalzit si coace blatul 35-40 min. la foc mic.

Intre timp amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra, miezul pastaii de vanilie si incepe sa mixezi la viteza mica. Dupa 3minute adauga plicurile de intaritor pentru frisca si mareste viteza de mixare. Te opresti cand ai obtinut o frisca cu o consistenta ferma, incorporezi ciocolata tocata si dai vasul la rece.

Scoti blatul de la cuptor si-l lasi sa se raceasca. Intre timp...spala vasele :-)))

Cand blatul e rece il scobesti obtinand o adancitura in blat in care vei aseza bananele fie intregi, fie feliate.

Pune crema peste banane.

Peste crema pune miezul de blat pe care l-ai scobit , faramitandu-l.

Preseaza usor cu mana sa se imprieteneasca bine cu crema, pudraza cacao apoi da-l la rece pentru cateva ore.

Eu l-am taiat pe loc, nu l-am mai dat nicaieri la rece :)))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Postat de caroline

Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii

Cum se prepara Musuroi de cartita, reteta celui mai indragit desert pentru copii Incepem prin prepararea blatului, separand albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu cele 30 ml...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

Postat de panacris

Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2013, 23:16
Uite ca avem si desert, cale lunga avem de strabatut, dar merita!
la 05.01.2013, 23:17
Sa vina si pe la mine, asa ceva nu refuz
la 05.01.2013, 23:17
Meri, da Dar ne teleportam noi cumva
la 05.01.2013, 23:17
sa vina si la mine, asa
la 05.01.2013, 23:18
Gaby, ia sa trimiti si la mine o cartita de-aia ca nu m-as supara daca ar face musuroaie si la mine in bucatarie

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking