Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa

Postat de diana_k in Prajituri
16 Apr 2012 | 31850 vizualizari
Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa

Ingrediente

  • avem nevoie de:
  • 2 foi mari de napolitane
  • pentru stratul de biscuiti:
  • 300g biscuiti,
  • 250g zahar,
  • esenta de rom,
  • pentru stratul de ciocolata:
  • 5 linguri de apa,
  • 200g zahar,
  • 200g unt,
  • 350g lapte praf

Mod de preparare

Se pune zaharul la caramelizat, se stinge cu 1 cana si jumatate de apa. Biscuitii se macina si se adauga peste siropul de zahar racorit, se pune si esenta de rom. Se ung doua foi de napolitana cu aceasta compozitie.

Zaharul si apa se pun pe foc sa fiarba 5 minute, se adauga untul. Laptele praf se cerne si se pune peste siropul de zahar. se amesteca repede pentru a nu se forma cocoloase. Se unge cu crema obtinuta una din foaia de napolitana...cu atentie pentru a nu deranja stratul de biscuiti. se lucreaza foarte repede. Cealalta foaie se pune deasupra cu parte cu crema de biscuiti in jos.

Se da la rece si se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti...

Citeste continuarea

Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni

Postat de diaconta

Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni

Pentru blat am folosit o reteta de pandişpan foarte simpla dar cu un rezultat garantat. Asta daca se respecta cateva reguli simple,proportia ou-zahar-faina ,adica 30g zahar si 30 g faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2012, 10:47
Am vazut-o si la tine pe blog si tare mult imi place
la 16.04.2012, 11:00
mersi Rocsi!
la 16.04.2012, 11:07
mmm.......ce bune trebuie sa fie.
la 16.04.2012, 12:39
Oooooo cat de frumos
la 16.04.2012, 12:57
ce bunatate!!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking