Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate

Postat de miha in Prajituri
2 Oct 2010 | 20794 vizualizari
Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 3 linguri gem de prune
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 50 g nuci rupte bucati mari
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata alba
  • ~50 ml lapte
  • Pentru decor:
  • 50 g zahar
  • 50 g nuci

Mod de preparare

Blat:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si mixam pana compozitia devine ca o crema. Punem si gemul si omogenizam. Turnam laptele si amestecam usor. In continuare, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si la sfarsit nuca rupta bucati mari cu mana.

Compozitia se pune intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 30-25 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic ( sau la microunde) impreuna cu laptele. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putin lapte. Trebuie sa aiba consistenta smantanii. Se da deoparte si se lasa la racit.

Pentru decor topim zaharul intr-o craticioara. Cand a devenit lichid (atentie sa nu se arda) se adauga nucile rupte bucati mari si se omogenizeaza. Nucile caramelizate le punem pe o bucata de hartie de copt si lasam sa se raceasca. Rupem bucati cu mana si le punem in blender si le mixam cat de fine ne plac.

Peste blatul racit turnam glazura racita, dar nu intarita. Nivelam, presaram cu nuci caramelizate si dam la frigider 1 ora, dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert chec marmorat

Postat de caroline

Desert chec marmorat

Intr-un bol amestecam 240 gr faina alba cu praful de copt si un varf de sare. Separat mixam cele 3 oua cu 160 gr zahar pana obtinem o compozitie pufoasa si de culoare deschisa. Adaugam in...

Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de RuxyRux

Placinta cu mere

Se framanta un aluat din ingredientele pentru foi, se infaineaza si se lasa la crescut o ora. Se imparte coca in doua si se vor intinde doua foi pe o suprafata infainata. Merele se spala, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2010, 10:34
Mihalea ce inalta e , ca un fotomodel. Foarte bine arata. Cand eram copil eram inebunita dupa negresa.
la 02.10.2010, 11:39
Multumesc Susu!
Un fotomodel mulatru cu parul blond.
la 02.10.2010, 11:42
la 02.10.2010, 12:20
vreau si eu macar o firimitura
la 02.10.2010, 12:58
bine mai arata mulatrul asta cu parul blond.....

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking