Negresa cu ciocolata – fara gluten

Postat de timea in Dulciuri
8 Mar 2016 | 4277 vizualizari
Negresa cu ciocolata – fara gluten

V-am adus o reteta fara gluten, o negresa ciocolatoasa care, servita cu o bila de inghetata poate rivaliza cu orice alt desert cremos. 

Ingrediente

  • 160 gr faina Farina Schar – fara gluten
  • 80 gr cacao
  • un varf de sare
  • 200 gr unt nesarat 82% grasime
  • 200 gr zahar brut
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 oua mari
  • 125 gr ciocolata (55% cacao am folosit eu, nu scria de continut de gluten deci sa cititi bine si pe etichetele produselor cumparate, pt cei cu intoleranta)
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • Glazura de ciocolata:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita lapte
  • cateva fructe rosii: capsune, zmeura etc.
  • inghetata (de menta am avut eu)

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina si cacaoa.

Ciocolata impreuna cu untul le topim pe baie de aburi si lasam sa se raceasca usor (nu trebuie sa fie rece dar nici fierbinte). Turnam amestecul de ciocolata si unt intr-un alt bol si mixam impreuna cu un praf de sare si cu zaharul brut.

Adaugam  esenta de vanilie,  apoi treptat cate un ou, peste amestecul de ciocolata-unt, mixand cu mixerul la viteza cea mai mica.

La final adaugam amestecul uscat de faina si cacao peste amestecul umed si omogenizam cu ajutorul unei spatule de plastic.

Ungem cu unt o tava de aprox 23/23 cm si cu ajutorul spatului intindem aluatul de negresa in tava.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 20 de minute apoi cu focul stins si usa de la cuptor deschisa inca 5-10 minute.

Scoatem negresa pe un suport de lemn si o portionam in 16 bucati.

Glazura de ciocolata o obtinem prin topirea ciocolatei impreuna cu untul si laptele, pe baie de aburi.

Trasam cateva dungulite de ciocolata peste fiecare patretel de negresa folosind o punguta taiata la un capat.

Servim negresa calduta cu o bila de inghetata si cu cateva fructe rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata – fara gluten" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert bomboane cu ciocolata alba, nuca de cocos si migdale (Bomboane Rafaello de casa)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert bomboane cu ciocolata alba, nuca de cocos si migdale (Bomboane Rafaello de casa)

Se mixeaza untul cu zaharul vanilat. Se topeste ciocolata pe baie de abur (se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, care se pune in apa clocotita; se mesteca pana cand se topeste),...

Citeste continuarea

Trandafiri din aluat foietaj si mere

Postat de medioto59

Trandafiri din aluat foietaj si mere

Spalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2016, 21:10
Ce bunatate de negresa!
la 08.03.2016, 21:17
la 08.03.2016, 21:32
la 08.03.2016, 21:37
Ce negresa minunata!
la 08.03.2016, 21:45

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking