Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure

Postat de privatelaura in Prajituri
23 Aug 2012 | 8762 vizualizari
Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure

Desertul de ieri :P Va spun de la inceput ca este o reteta incropita pe parcurs, cu ingrediente din ce aveam la indemana, dar ca a iesit. Si cel mai important e ca are fructe de padure :)) si ca a iesit bestiala :P

Ingrediente

  • - 5 oua
  • - 5 lg zahar
  • - 5 lg faina
  • - 3 lg cacao
  • - 250 gr ciocolata
  • - 50 ml Amaretto
  • - 100 gr afine
  • - 40 gr unt nesarat
  • - un praf de copt
  • - 400 gr branza de vaci
  • - 100 ml lapte
  • - 100 ml iaurt
  • - 150 gr zahar
  • - vanilie
  • - 1 plic gelatina (10 gr)
  • 600 gr fructe de padure (zmeura, afine,mure)

Mod de preparare

Spalam si curatam bine fructele, apoi lasam la scurs.

Topim ciocolata cu untul la bain marie. Intre timp, batem albusurile spuma si adaugam zaharul si continuam sa  batem pana obtinem o bezea. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza toata faina. Adaugam ciocolata topita si cacaoa si amestecam. Turnam lichiorul , amestecam si presaram afinele spalate si scurse. Turnam intr-o forma de copt (eu am folosit o tava dreptunghiulara), unsa cu unt si prevazuta cu hartie de copt. Dam la cuptor cam 50 min.

Intr-un pahar,punem 50 ml apa si punem la hidratat gelatina.

Branza o amestecam cu iaurt, zahar si lapte si amestecam cu blenderul pana obtinem o spuma. Adaugam vanilia sau semintele de vanilie. Gelatina o incalzim putin la microunde si apoi o adaugam in crema de branza. Dam la frigider.

Dupa ce s-a copt negresa, lasam putin la racit si in aceeasi forma de copt turnam crema de branza. Presaram niste afine si dam la frigider. Lasam cateva ore si apoi scoatem si presaram si murele si zmeura. Lasam inca o ora la frigider si apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu branza si caise

Postat de mirela0911

Desert tarta cu branza si caise

Aluatul: Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine si glazura de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu visine si glazura de ciocolata

Spalam visinele, le curatam de samburi. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, zeama de lamaie, laptele. La final incorporam coaja rasa de lamaie, praful de copt si faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2012, 16:37
Bravo ,,Doamna ''Laura
la 23.08.2012, 16:40
Delicioasa!
la 23.08.2012, 16:41
multumesc, domnule Calin
la 23.08.2012, 16:42
mai ai si pentru mine
la 23.08.2012, 16:49
deliciosenie, delicioasaaa, delicios de delicioasa!!! citat!!!
e supeeeer!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking