Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

Postat de merisor67 in Prajituri
1 Mar 2013 | 27149 vizualizari
Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

Initial am vrut sa fac o reteta simpla de negresa, dar apoi mi-a venit ideea sa fac si o crema de galbenusuri cu cafea care a iesit foarte buna si aromata.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua + 4 albusuri
  • 250 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • 100 gr miez de nuca(sferturi)
  • Pentru crema de galbenusuri:
  • 4 galbenusuri
  • 150 ml cafea fiarta
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri amidon
  • sare
  • 5 gr gelatina
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de cafea
  • Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu laptele si untul, mestecam continuu  si cand este gata o dam la rece.

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam zaharul, galbenusurile apoi punem putin cate putin din ciocolata topita si mestecam incet sa nu se lase albusurile.

La final punem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, putin cate putin si omogenizam bine.

Tapetam tava(22/36 cm) cu hartie de copt, ungem putin deasupra hartiei cu ulei si asezam nuca pe tot fundul tavii.

Rasturnam compozitia de blat incet peste nuca si nivelam.

Coacem pentru 35-40 minute la 180 grade.

Pentru crema facem o cafea mai tare la filtru, frecam galbenusurile bine cu zaharul si incepem sa punem din cafeaua fiarta peste ele amestecand continuu, apoi dupa ce am pus toata cafeaua, adaugam amidonul, sarea si punem vasul pe foc  moale mestecand continuu. Cand atinge punctul de fierbere adaugam untul tinut la temperatura camerei si mai lasam pe foc pana la topirea acestuia.

Punem gelatina la hidratat in putina apa pentru cateva minute, apoi topim pe foc moale si o amestecam in crema fierbinte si dam vasul la rece acoperit cu o folie alimentara.

Pentru sirop punem ingredientele pe foc si lasam pana la topirea zaharului.

Cand blatul este racit, turnam siropul peste el.

Cand crema se raceste si se incheaga, bagam mixerul si frecam putin pentru a deveni mai spumoasa, apoi o asezam peste blat si ornam cu fulgi de ciocolata.

 Este foarte buna asa insiropata si cu aroma de cafea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

Postat de mirela0911

Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

Se pregateste tava pentru briose cu formele de hartie specifice acestora. Se lasa deoparte. Oul, zaharul, zaharul vanilat si praful desare se mixeaza bine pana ce se topeste tot zaharul. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

Postat de simona72

Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2013, 17:26
auuuu
la 01.03.2013, 17:26
Ina
la 01.03.2013, 17:29
la 01.03.2013, 17:30
mmm..............ce bunaciune!
la 01.03.2013, 17:33
Medi

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking