Se separă gălbenușurile de albușuri și se omogenizează ușor fiecare, separat, cu câte o furculiță.
Se unge cu ulei tigaia pentru prăjit și se dă pe aragaz, la foc mic.
Se toarnă mai întâi albușuri în tigaie, se nivelează și se ține pe foc, până ce se încheagă. Atunci se ia tigaia deoparte și cu un cuțitaș cu lama subțire și ascuțită se taie fâșii, care se depun pe o altă farfurie, cu grijă, ca să nu se rupă.
Se dă din nou tigaia la foc mic și se toarnă gălbenușuri, în spațiul decupat. Se nivelează, pentru ca gălbenușurile să se lipească de albușurile deja închegate.
Se ține tigaia pe foc mic până ce se încheagă și gălbenușurile, după care se răstoarnă (prin alunecare ușoară) pe o farfurie.
Se unge din nou tigaia cu ulei și se pune fâșia de albușuri, tăiată din omleta preparată anterior, după care se toarnă gălbenușuri în spațiile decupate. Se nivelează, pentru ca gălbenușurile să se lipească de albușuri.
Se dă tigaia la foc mic, până ce se încheagă și gălbenușurile.
Se ia tigaia de pe foc și se răstoarnă omleta bicoloră pe o farfurie.
La urmă se montează platoul cu cele două omlete bicolore și cu legume (roșii, castarveți, salată verde...) măsline, sau acrituri.
În timp ce se prepară omletele la foc mic, se pot prăji feliile de pâine toast, pentru servire.