Omleta bicolora

Postat de RODIMUR in Mancare copii
13 Iun 2020 | 3147 vizualizari
Omleta bicolora

Am văzut zilele trecute pe net o omletă în două culori, foarte ”dichisită” (parcă mai frumoasă decât am reușit eu acum) iar ieri m-am gândit să fac ceva asemănător, mai ales că de dragul ouălor și a omletelor, mi se pare că niciodată nu vom diversifica suficient în acest ”domeniu”. Cred că un asemenea platou ar fi pe placul copiilor...

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper (opțional)
  • Pentru servit:
  • roșii
  • castraveți
  • ceapă verde
  • măsline...

Mod de preparare

Se separă gălbenușurile de albușuri și se omogenizează ușor fiecare, separat, cu câte o furculiță.

Se unge cu ulei tigaia pentru prăjit și se dă pe aragaz, la foc mic.

Se toarnă mai întâi albușuri în tigaie, se nivelează și se ține pe foc, până ce se încheagă. Atunci se ia tigaia deoparte și cu un cuțitaș cu lama subțire și ascuțită se taie fâșii, care se depun pe o altă farfurie, cu grijă, ca să nu se rupă.

Se dă din nou tigaia la foc mic și se toarnă gălbenușuri, în spațiul decupat. Se nivelează, pentru ca gălbenușurile să se lipească de albușurile deja închegate.

Se ține tigaia pe foc mic până ce se încheagă și gălbenușurile, după care se răstoarnă (prin alunecare ușoară) pe o farfurie.

Se unge din nou tigaia cu ulei și se pune fâșia de albușuri, tăiată din omleta preparată anterior, după care se toarnă gălbenușuri în spațiile decupate. Se nivelează, pentru ca gălbenușurile să se lipească de albușuri.

Se dă tigaia la foc mic, până ce se încheagă și gălbenușurile.

Se ia tigaia de pe foc și se răstoarnă omleta bicoloră pe o farfurie.

La urmă se montează platoul cu cele două omlete bicolore și cu legume (roșii, castarveți, salată verde...) măsline, sau acrituri.

În timp ce se prepară omletele la foc mic, se pot prăji feliile de pâine toast, pentru servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta bicolora" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu zmeura, frisca si ciocolata "Hello Kitty"

Postat de deyutzky

Tort cu zmeura, frisca si ciocolata "Hello Kitty"

Crema de ciocolata: Incepem cu crema de ciocolata pentru a avea timp sa se raceasca.  Intr-un vas punem 100 ml frisca lichida si dam vasul pe foc mic pana cand frisca se incalzeste...

Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste

Postat de merisor67

Papricas de pui cu galuste

Punem uleiul in vasul multicookerului, setam functia FRY pentru 10 minute si calim ceapa tocata solzisori pana devine translucida, apoi adaugam pulpele de pui asezonate cu sare si piper si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2020, 10:34
Interesant!
la 13.06.2020, 10:57
Așa mi s-a părut și mie, Madi...! Așa că am trecut de îndată la acțiune...
la 13.06.2020, 11:13
la 13.06.2020, 12:52
la 13.06.2020, 13:05
Vrei omletă bicoloră, Viorica...?

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking