Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Postat de katty in Aperitive / Garnituri
4 Iul 2021 | 4528 vizualizari
Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am lasat in sita la scurs, acoperit, in frigider. Cand m-am trezit dovlecelul era deja scurs, deci a durat mai putin de 10 minute sa pregatesc micul dejun.

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici sau 1 mai mare
  • 5 oua
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • 70 gr telemea oaie sfaramata

Mod de preparare

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul intr-o tigaie antiaderenta si punem dovleceii rasi. Amestecam ocazional pana se inmoaie. Presaram deasupra telemeaua sfaramata(putem sa oprim putina pentru decor) Batem ouale intr-un castron impreuna cu piperul. Turnam ouale peste dovlecei si branza si acoperim cu un capac.Lasam 2-3 minute dupa care asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam omleta. Punem din nou omleta in tigaie  cu partea cealalta si o mai lasam 2-3 minute acoperita. Rasturnam omleta pe o farfurie si presaram deasupra branza oprita. Servim omleta imediat cu paine prajita.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecel si telemea de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Stelute cu chorizo

Postat de mihaelar63

Stelute cu chorizo

Foietajul de placinta se dezgheata  treptat . Eu il scot cu o zi inainte si-l las in frigider . Carnatul chorizo se taie felii subtiri . Cu ajutorul unor forme sub forma...

Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti cu branza si unt

Postat de licurici_lra

Aperitiv biscuiti cu branza si unt

Untul taiat cubulete se amesteca cu branza si faina. Se framanta cu mana sau cu mixerul, pana devine un aluat omogen. Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2021, 18:22
la 04.07.2021, 18:28
Ce galbena si frumoasa manca-o-ar mama pe ea de omuleta
la 04.07.2021, 18:46
Ce mic dejun gustos!
la 04.07.2021, 19:30
la 04.07.2021, 19:49
De probat!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking