Orange Cake

Postat de RataciriCulinare in Prajituri
15 Mar 2015 | 4625 vizualizari
Orange Cake

Ce faci atunci cand ai cateva cateva linguri de faina, cateva linguri de zahar, 3 portocale si cateva oua… clatite? Nu, mai precis faci o prajitura cu portocale :)

Ingrediente

  • 3 portocale (doua taiate felii iar una cubulete),
  • 6 oua,
  • 180 g zahar + 100 g pt caramel,
  • 180 g faina,
  • sare, coaja de portocala, esenta de vanilie.

Mod de preparare

Inainte sa ne apucam de pandispan caramelizam zaharul intr-o cratita cu pereti inalti si o lasam la racit pana cand caramelul se crapa de pe fundul si peretii acesteia.

Intr-un castron curat si uscat mixam cele 6 oua impreuna cu zaharul si un praf de sare aproximativ 20 de minute pana cand compozitia devine cremoasa, incorporam cu o spatula cantitatea de faina treptat, cu miscari lente de jos in sus astfel incat compozitia sa ramana aerata. Adaugam esanta de vanilie, coaja de portocala si cuburile de portocala.

Tapetam fundul si peretii cratitei cu feliile de fruct peste care turnam aluatul.

Introducem cratita in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute la 160 grade.

Costul Retetei: 10 lei

Daca ti-a placut reteta noastra "Orange Cake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Blatul: Albusurile se scot de la congelator inainte cu o zi pentru a se putea dezgheta. Se presara un praf de sare si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine...

Citeste continuarea

Pandispan cu cirese

Postat de Dya

Pandispan cu cirese

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam esentele si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizam compozitia obtinuta si o turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2015, 18:35
la 15.03.2015, 21:34
Adica,daca am toate ingredientele astea,nu pot sa fac clatite? )))
Vad ca ne-ai adus si desert.Bravo!
la 15.03.2015, 23:33
super
la 16.03.2015, 08:18
la 26.03.2015, 11:35
Bun desert!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking