Ingrediente
- pentru crusta:
- 60 gr unt
- 150 gr biscuiti cu fulgi de ovaz si ciocolata
- 1 lingura unt pentru uns tava
- pentru umplutura:
- 154 gr biscuiti Oreo cu crema de ciocolata(1 pachet mare)
- 350 gr branza dulce de vaci(de la Lidl am folosit eu)
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 gr zahar pudra vanilat
- 50 ml sirop din flori de soc
- 1-2 linguri gelatina granule
- pentru decor:
- frisca
- biscuiti Oreo
Mod de preparare
Pentru crusta: zdrobim biscuitii la robotul de bucatarie si ii amestecam cu untul topit. Amestecam cu o spatula si asezam compozitia intr-o tava cu inel detasabil unsa in prealabil cu putin unt. Presam compozitia pentru crusta cu dosul unei linguri si nivelam uniform.
Pentru umplutura: mixam branza de vaci cu zaharul pudra. Separat, mixam frisca pana devine ferma si se tine de paletele mixerului. Biscuitii Oreo se zdrobesc in robotul de bucatarie, dar sa ramana si bucati mai marisoare prin ei. Siropul de soc il amestecam cu gelatina si-l dam la cuptorul cu microunde pentru 1 minut. Amestecam pana se dizolva gelatina. Amestecam branza de vaci cu frisca si gelatina dizolvata. Amestecam usor cu o spatula, iar la urma adaugam si biscuitii zdrobiti, amestecandu-se doar de 3-4 ori in compozitie.
Puneti compozitia de branza peste crusta, bateti usor de masa tava pentru a se umple golurile de aer si dati la frigider pentru 30 minute. Decorati dupa inspiratie si preferinte...eu am folosit cateva linguri de frisca, biscuiti Oreo si firimituri de biscuiti. Lasati cheescake-ul la frigider pana cand il serviti.
Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oreo cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|