Crusta:
Zdrobiti biscuitii la robot sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu un sucitor. Eu am ales a 2-a varianta.
Ii puneti intr-un bol si adaugati peste ei untul topit. Amestecati bine sa patrunda untul topit.
Eu am ales sa montez blatul direct pe platou, asa va sfatuiesc si pe voi sa faceti.
Pe un platou puneti un inel detasabil pentru tort(al meu are 22 cm diametru), iar pe peretii inelului puneti hartie de copt.
Adaugati biscuitii amestecati cu unt in interiorul inelului si ii presati cu o lingura astfel incat sa fie distribuiti pe toata suprafata.
Puneti platoul la frigider pana va ocupati de crema.
Crema:
Intr-un bol mixati crema de branza cu zaharul si o fiola de esenta de vanilie.
In alt bol mixati frisca lichida. Frisca trebuie sa fie rece, indicat este sa fie tinuta la frigider cateva ore inainte de mixare. Bolul in care mixati frisca va sfatuiesc sa-l puneti 10 minute in congelator inainte de a-l folosi.
Dupa ce frisca s-a intarit, puneti deoparte cateva linguri pentru decor, apoi adaugati crema de branza si mai mixati putin pana la omogenizare.
La final adaugati biscuitii rupti bucatele si amestecati cu o lingura.
Adaugati aceasta compozitie peste crusta pregatita anterior.
Puneti inapoi platoul in frigider pana cand pregatiti glazura.
Glazura:
Puneti frisca lichida intr-un ibric pe foc mic si topiti in ea ciocolata. Aveti grija ca frisca sa nu fiarba. Adaugati treptat bucatele de ciocolata si amestecati pana ajungeti la consistenta dorita. Daca mai este nevoie mai adaugati putina frisca.
Dupa ce glazura este gata, o lasam deoparte 1-2 minute apoi o turnam peste cheesecake. O distribuiti cu grija pe toata suprafata. Puneti platoul inapoi la frigider pentru inca 30 minute pentru a se intari putin glazura, apoi decorati cu frisca pastrata si jumatati de biscuiti.
Il puneti inapoi la frigider pentru minim 1 ora, apoi il serviti.