Orez cu gratar din piept de pui marinat

Postat de babi5 in Pui
23 Sep 2013 | 4339 vizualizari
Orez cu gratar din piept de pui marinat

Am invatat sa fac acest orez de la fiica cea mare ,sotul ei fiind persan se maninca mult orez. la ei si ... recunosc ca este super bun .S-a indragostit de orez si nepotul cel mare, asa ca azi a vrut sa manince si am incercat sa-i multumesc pe fiecare atit cit am putut .. Bucuria a fost mare cind am vazut ca s-a mincat cu atita pofta . .

Ingrediente

  • 300 gr orez Basmati
  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 1 lamaie
  • 50 gr unt
  • sare
  • putin cury
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala bine orezul si se pune la inmuiat.

Carnea de pui se proportioneaza in bucati, se bate ca pentru snitele, apoi se condimenteaza.

Se unge fiecare bucata cu ulei de masline si suc de lamie si se lasa la macerat de cu seara.

Orezul se pune intr-o cratita si se da in clocot cca 6 min. apoi se strecoara  si se trece un jet de apa rece peste.

Il lasam in sita, curatim cratita (trebuie sa fie cu fund dublu sau mai gros ),punem untul in ea, il lasam sa se incinga, apoi turnam orezul peste, mestecind bine, pina se imbiba bine in untul incins.

Apoi il adunam in forma de musuroi in cratita, acoperim bine fara a mai pune apa, apoi lasam la foc mic ,mic cca 20 min.

Pe un gratar din teflon pregatim si gratarul de pui.

O mincare usoara fara prea multe calorii si gustoasa tare.

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu gratar din piept de pui marinat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Pui marinat

Postat de eumimi

Pui marinat

Carnea de pui o spalam si o crestam (optional). Intr-un bol amestecam uleiul cu zeama de lamaie si cu condimentele. Dam fiecare bucata de pui prin marinada, o asezam in vasul in...

Citeste continuarea

Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

Postat de Patricia_Iordache_79

Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

Cum preparam pulpele: Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2013, 20:02
Iau si eu o portie
la 23.09.2013, 20:09
Numai bun pentru ceasul de seară.
la 23.09.2013, 20:17
Ce bine arata!
la 23.09.2013, 20:23
foarte bun
la 23.09.2013, 20:34

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking