Orez in straturi

Postat de medioto59 in Pui
12 Apr 2013 | 3950 vizualizari
Orez in straturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 cana cu orez
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • unt
  • 1 cana cu vin alb sec
  • 1 legatura marar verde
  • sare

Mod de preparare

Taiem pieptul de pui in bucati potrivite si il punem la fiert in apa rece cu un strop de sare.Spumam si lasam la fiert pana cand carnea este bine facuta.Scoatem carnea , o punem intr-o farfurie si o acoperim astfel incat sa stea calda.

Intr-o cratita punem untul (1 lingura) la incins si adaugam ceapa curatata si taiata marunt si 1 ardei curatat si taiat cubulete. Presaram cu sare si lasam la calit circa 7-8 minute.

In apa in care am fiert carnea punem la fiert orezul(eu folosesc o proportie de 3/1 insa depinde si de calitatea orezului) si amestecul sotat din cratita.Potrivim de sare si lasam pana cand orezul este bine facut.

Deci...carnea este gata...orezul este si el gata...trecem la montarea straturilor.

Ungem un vas(eu am folosit yena) cu unt apoi punem un rand de orez si nivelam bine cu ajutorul unei linguri. Urmeaza un start de carne si un strat de marar verde taiat marunt...inca un strat de orez, altul de carne ,altul de marar si la final incheiem cu un strat de orez. Deasupra asezam cateva rondele de ardei kapia, cateva ramurele de marar verde si un cubulet de unt.

Turnam vinul si dam la cuptorul incins ,la foc mic pentru circa 20 min.Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez in straturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Varza a la Cluj

Postat de AdrianUdrea

Varza a la Cluj

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine...

Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de Oana

Varza a la Cluj

Opariti varza murata daca este prea sarata, apoi taiati-o fideluta. Taiati cubulete ceapa. Puneti uleiul sa se incinga bine intr-o cratita incapatoare, adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2013, 17:07
vreau si eu o portie!
la 12.04.2013, 17:08
Ce bun este
la 12.04.2013, 17:24
N-am mancat pana acum asa insa voi incerca
la 12.04.2013, 17:27
Alinutza,cu mare drag te servesc!
la 12.04.2013, 17:27
mercic,Dea!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking