Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
8 Mai 2019 | 1587 vizualizari
Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete

"Retete pentru mese in familie"  

Ingrediente

  • 1 vanata mai mare
  • 100 ml ulei de flaorea soarelui
  • 4 tije telina
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 250 grame orzo (sau alte paste mici)
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 cub concentrat de legume
  • 5 crengute cimbru proaspat
  • 1 lamaie
  • 120 grame mozzarella
  • 40 grame Parmezan
  • sare/piper
  • 3 rosii
  • 1 lingurita oregano uscat

Mod de preparare

Vanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. 

Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte. 

Rosiile se feliaza. 

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se prajeste vanata in ture pana devine aurie, aproximativ 8 minute. Se transfera pe prosoape de hartie. 

In uleiul ramas, se prajesc morcovii si telina, in ture, pana devin aurii. Se adauga peste vinete. 

In acceasi tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga orzo si pasta de tomate, se lasa 2 minute, apoi se adauga supa, cimbrul, coaja de lamaie, legumele prajite, mozzarella, Parmezanul, sare si piper si se amesteca bine. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor, se aseaza feliile de rosii deasupra si se presara cu sare, piper si oregano uscat. 

Se gateste 40 de minute in cuptor, apoi se lasa 5 minute la odihnit inainte de a fi servit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete umplute

Postat de mitinita

Vinete umplute

Vinetele se taie in doua si se scobeste miezul. Se spala legumele si se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si...

Citeste continuarea

Placinte cu legume si bacon

Postat de privatelaura

Placinte cu legume si bacon

Intr-o tigaie, punem la incins cateva linguri ulei de masline. Taiem baconul si ceapa cubulete si punem la calit. Lasam sa se rumeneasca un pic, apoi adaugam legumele si lasam la foc iute un pic....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2019, 23:14
la 08.05.2019, 23:28
la 09.05.2019, 05:02
Consistenta mancarica !!!
la 09.05.2019, 08:10
la 09.05.2019, 19:59

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking