Osso Buco alla Milanese

Postat de cristeena20 in Vita
29 Noi 2020 | 4690 vizualizari
Osso Buco alla Milanese

Partea de carne de vaca numita osso buco e una din cele mai bune aprti de la vaca-partea de la picior. Daca e gatita bine si suficient se topeste in gura. Am gatit pentru prima data si m-am indragostit de reteta asta italiana. E simplu d efacut ,doar ca ia mult timp.

Ingrediente

  • 4 felii osso buco (carne de vaca de la picior)
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 tija de telina
  • 1 ardei iute
  • 1 cutie rosii in conserva
  • ulei de masline, sare, piper, crenguta de cimbru, 2 foi dafin
  • 1 pahar vin rosu
  • supa de carne
  • faina

Mod de preparare

Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa deoparte pana pregatim  stufatul.

    Tocam o ceapa si o punem in cratita la calit cu ulei de masline, aduagam usturoi, morcovii taiati rondele ,telina si ea taiata felii ,ardei iute, apoi adaugam rosiile din conserva, cu suc cu tot. Lasam sa se inmoaie frumos legumele, aduagam sare, piper, cimbrul si dafinul-apoi punem carnea in sos-turnam vinul si lasma la foc mare sa scada vinul-turnam supa peste, sa acopere bine carnea-acoperim si lasam sa fiarba inabusit, cuc apac la foc mediu-mic. Eu am fiert cca 1,5 ore-chiar doua pentru ca am vrut s aiasa foarte moale. 

Avem grija sa aduagam lichid la nevoie.

Servim cu pure de cartofi sau mamaliga. EU am optat pentru pure de cartofi dulci. Si mancarea asta merita si un vin rosu bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Buco alla Milanese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita cu carne de vita

Postat de Dya

Tocanita cu carne de vita

Spalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute). Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate...

Citeste continuarea

Friptura de vitel cu legume

Postat de aliliana

Friptura de vitel cu legume

Carnea se spala, se portioneaza, se usuca. Se pune intr-un bol peste care se pune sare, piper, cimbru, marar si uleiul de masline. Se lasa la rece.  Intre timp legumele  se curata, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2020, 16:38
Bun, bun!
la 29.11.2020, 17:06
la 29.11.2020, 17:46
la 29.11.2020, 18:07
Eu vreau osul ala din mijloc, dar sa fie cu multa maduva...
la 29.11.2020, 18:36
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking