Osso Buco Milanese

Postat de Bucataria_lui_Tavi in Vita
24 Mai 2010 | 9551 vizualizari

Osso Buco Milanese este o reteta culinara specifica Italiei. Dupa multe, foarte multe eforturi, am reusit sa gasesc un Osso Buco comparabil cu cel gasit in restaurantele italiene. Osso Buco Milanese este un fel de tocanita. Numele inseamna "oase cu gaura" sau "oase gaurite". Poarta acesta denumire datorita osului de la rasolul de vitel, plin cu maduva, care dupa preparare ramane gol. Dupa ce s-a terminat de preparat, peste acest fel de mancare se presara "gremolata" (sau Gremolada), un amestec compus din patrunjel, usturoi, coaja rasa de lamaie si de portocala (mie personal imi place sa adaug si o lingura de zeama de lamaie). Acesta reteta va deveni, sunt sigur, una din retetele voastre preferate.

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 24.05.2010, 12:35
Hai sa vin cu furculitele!
la 24.05.2010, 12:40
la 24.05.2010, 12:41
mersi ina, te astept ! dar mai repede, ca acus il dam gata.
la 24.05.2010, 13:20
nu am mancat niciodata, dar imi place foarte mult cum a iesit preparatul..... minunat....
la 24.05.2010, 13:35
vin, vin!
la 24.05.2010, 13:36
Gaby, aplauzele sunt pentru mine? ca am venit prima?
la 24.05.2010, 14:12
mama o nebunie de mancare
la 24.05.2010, 14:42
@Ina - Cred ca aplauzele lui Gaby sunt pentru oricine bucatareste si... mananca . Va multumesc oricum ambelor - tie Ina pentru furculite, iar lui Gaby pentru aplauze.

@madi - cu adevarat minunat ce poti face dintr-un... rasol; se merita insa, prepara-l cand ai timp.

@rocsi - . o portie de ,,nebunie" nu strica din cand in cand.
la 24.05.2010, 15:53
pentru mine a mai ramas ceva?...............excelent arata......5 furcu............
la 24.05.2010, 16:04
@medioto59 - deja l-am dovedit. am avut invitati
la 24.05.2010, 16:21
tavi, aplauzele sunt pt :reteta, complexitate, felul de a explica,prezentare, poze. lamurit?))
la 24.05.2010, 16:28
Vin si eu cu aplauze Si cu furculite. Nu-i bai daca s-a terminat, poate ma inviti data viitoare.
la 24.05.2010, 16:47
@gaby - , just teasing! asa cum am mai spus, sarut mana ptr aplauze.

@miha - s-a terminat deja, dar multam fain pentru aplauze si furculite. ma gandesc cum sa facem pentru acea data viitoare
la 24.05.2010, 22:19
Mancarea asta e una din preferatele mele (chiar o am si eu pe aici pe undeva). Milanezii, carcotasi, ar zice ca pe la ei nu se pune nici kaizer, nici otet si nici coaja de portocala. Dar daca tie asa iti place, da-i incolo
la 25.05.2010, 08:41
@Brindusa - Habar nu am la care milanezi faci tu referire . Unii milanezi il prepara cu bacon, cu otet balsamic, chiar si cu vin de Marsala. Aceeasi milanezi spun ca cei care doresc un gust dulceag la gremolata il obtin prin
amestecul dintre cele 2 coji - cea de portocala si cea de lamaie.
Acum... sunt sigur ca stii ca bucataria nu este o ecuatie matematica si ca, in general, retetele evolueaza foarte mult, se schimba. Si asta deoarece se lucreaza cu arome, condimente si gusturi. Asta tot milanezii o spun. Aia care au indraznit sa prepare altfel Osso Buco .

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking