Otet de mere cu miere de albine, facut in casa

Postat de Bucataras in Vegan / Raw vegan
22 Iun 2020 | 11016 vizualizari
Otet de mere cu miere de albine, facut in casa

Otetul de mere cu miere facut in casa este foarte benefic pentru imunitatea organismului, arde grasimile, favorizeaza circulatia sangelui si are un continut mare de substante minerale. E de preferat prepararea lui in casa, iar acum, dupa ce l-am si gustat va spun ca gustul e incomparabil mai bun decat al celui din comert, iar efectele curative asupra organimului cu siguranta la fel. 

Ingrediente

  • un borcan de sticla de 5 L
  • 4-5 mere
  • 200 ml miere de albine
  • 600 ml apa

Mod de preparare

Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite.

Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa. 

Acopera cu un tifon curat, pentru a nu permite insectelor sau prafului sa patrunda in borcan si tine cateva zile la o temperatura de 21 grade C, chiar in soare pentru inceput, amestecand zilnic. 

Cand amestecul incepe sa se oteteasca, muta la intuneric borcanul. Lasa-l 8 saptamani, timp in care otetul se formeaza.

Cum iti dai seama ca este gata? Merele sau patul de otet, cum se mai numeste, se ridica la suprafata.

Patul de otet se pune deoparte, intrucat se poate folosi pentru prepararea unei noi cantitati de otet. 

Otetul de mere cu miere de albine facut in casa are un gust deosebit de mere, nu se compara cu cel din comert. 

Otetul se poate prepara in general din orice fruct zemos, care are un continut mare de zahar, cum e cel de zmeura, pe care il putem folosi pentru condimentarea salatelor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Otet de mere cu miere de albine, facut in casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Trufe raw

Postat de andaoana

Trufe raw

Aceste trufe sunt foarte usor de facut. Aveti nevoie de un robot de bucatarie. In vasul robotului punem ingredientele , mai putin untul de cacao . Untul de cacao il punem intr-un vas cu apa pe...

Citeste continuarea

Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars

Postat de Bucataras

Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars

Incalzeste cuptorul la 180 grade C.  Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt.  Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2020, 12:58
Buna idee !!! Multumesc , Bucatras !!! Eu folosesc otet de mere !!!!
la 22.06.2020, 17:07
la 22.06.2020, 17:26
la 22.06.2020, 18:04
Foarte bun!
la 22.06.2020, 18:17
M-ai convins sa incerc si eu.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking