Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de legume
29 Ian 2021 | 1973 vizualizari
Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor

Fie ca le serviti la mic-dejun, pranz sau cina, aceste oua sunt grozave! Cel putin, la noi in casa sunt foarte apreciate si devorate imediat ce se terminat de gatit! Se fac atat de usor si merg de minune cu niste paine calda, pregatita in casa! Haideti sa le faceti si voi pentru cei dragi!

Ingrediente

  • 100 gr chorizo
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 ardei kapia copti
  • 1 lingurita sos iute (sau dulceata de ardei iuti)
  • 4 oua
  • 150 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare

Ardeiul galben, verde si rosu, curatati de seminte, ii taiati cubulete. Taiati chorizo felii subtiri. Puneti o tigaie pe foc, rumeniti chorizo pe ambele parti. Adaugati cubuletele de ardei, presarati sare, piper si putina boia de ardei. Ii sotati 2-3 minute, adaugati 3-4 linguri de apa daca este nevoie. Ardeii kapia copti ii curatati de seminte si cotoare, ii tocati. Ii adaugati si pe ei in tigaie.  Tot acum puneti si sosul iute. Mai lasati pe foc 1-2 minute. Pregatiti doua vase mici de ceramica (sau unul mare). Mozzarella o taiati cubulete. Rasturnati amestecul cu chorizo in cele doua vase in mod egal. Presarati cateva cuburi de mozzarella, apoi faceti putin loc cu o lingura si spargeti cate doua in fiecare vas. Presarati si restul de mozzarella. Nu uitati sa puneti sare peste oua. Introduceti vasele in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru10-12 minute, pana ouale sunt gatite. Le scoateti din cuptor, le lasati 2 minute la racorit si serviti! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Postat de Constelatialeu

Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Mai intai punem fasolea la fiert, dupa ce da in clocot, schimbam apa, facem asta de 3 ori. Curatam legumele, taiem rondele prazul, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, radem morcovul pe...

Citeste continuarea

Friganele cu legume trase la tigaie

Postat de katty

Friganele cu legume trase la tigaie

Punem laptele intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie batem ouale. Trecem pe rand feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le rumenim pe ambele parti intr-o tigaie incinsa in care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2021, 20:25
la 29.01.2021, 20:29
Ce bunatate
la 29.01.2021, 21:25
la 29.01.2021, 23:29
Perfect pentru cina!
la 30.01.2021, 00:34

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking