Oua de Pasti vopsite natural

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
30 Apr 2016 | 3259 vizualizari
Oua de Pasti vopsite natural

Retete de Pasti Culorile vopselei pentru oua are urmatoarele simboluri: -rosu simbolizeaza jertfa lui Christos -galben simbolizeaza dorința de iluminare si intelepciune -alb este culoarea puritatii -verde este simbolul tineretii si inocentei -portocaliu simbolizeaza forta, perseverenta si ambitia

Ingrediente

  • 9 oua
  • culoare mov: 1/2 varza rosie
  • culoare albastra : afine + 2 foi de varza rosie
  • culoare rosie : coji de ceapa (5 cepe mari galbene sau rosii)
  • sare, otet

Mod de preparare

Spalati bine ouale .

Pregatiti 3 vase in care sa fierbeti ouale.Am facut si cateva oua decorate cu frunzulite. Se pregatesc inainte, se pun in fasii de dres si se leaga la ambele capete.

Asezati frunze de varza rosie pe fundul vasului, depuneti 3 oua, acoperiti cu frunze de varza rosie (sau cu afine) si cu apa.

Puneti sare si o lingura de otet si lasati-le la fiert circa 20 de minute.

Procedati la fel cu cojile de ceapa.

Lasati-le sa se raceasca in vasele in care au fiert. Puneti vasele cu tot cu apa si ingrediente peste noapte la frigider pentru a intra culoarea mai bine.

Le scoateti a 2a zi, le uscati cu un prosop de hartie.

Ouale pot fi unse cu slanina sau ulei de masline pentru luciu.

Le puteti servi cu sare, hrean, mustar... sau transforma in oua mimoza- vezi aicea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Pasti vopsite natural" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua rosii, vopsite natural

Postat de RODIMUR

Oua rosii, vopsite natural

Mai întâi trebuie pregătită ”vopseaua”. Se pun cojile de ceapă într-un vas (să fie mai mult de jumătate) se acoperă bine cu apă rece și se dă oala la fiert,...

Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

Postat de timea

Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

Punem in doua vase cojile de ceapa (separat pentru fiecare tip de coji) si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului. Adaugam o lingura de sare si o lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2016, 21:34
Foarte frumoase!
la 30.04.2016, 21:43
Ce frumoase is
la 30.04.2016, 21:45
sunt frumoase
la 30.04.2016, 22:17
la 01.05.2016, 10:57

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking