Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante

Postat de UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri
12 Apr 2020 | 2435 vizualizari
Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante

  In copilarie era bucuria noastra sa culegem plante si sale folosim pentru a decora oaua de Paste .   . Am incercat si anul acesta sa vad daca imi mai reusesc . Eu vopsesc de ani buni doar cu coji de ceapa si sunt multumita cum imi ies .

Ingrediente

  • 25 buc oua coji de ceapa galbena ( eu am folosit 150 g )
  • 1 lingura de sare de bucatarie
  • 1 lingura de otet
  • o bucatica de slanina cruda ( eu am in congelator )
  • diverse plante care au forme frumoase ( eu am folosit ce aveam printe florile mele de pe terasa )
  • un vas de 4 litri in care punem apa (aproape 3,5 l )
  • un ciorap fin

Mod de preparare

 

   Luam vasul si punem apa in el, cam 3,5 l si pe urma adaugam cojile de ceapa .

   Punem sarea si otetul peste cojile de ceapa si vasul pe foc.

   In timpul cat fierb cojile de ceapa, cam 30 de minute, ne ocupam sa degresam, sa spalam ouale.

   Pe urma le punem pe un servetel de hartie sa se usuce .

   Taiem ciorapul in bucati egale de marime astfel incat sa putem cuprinde cu ea oul .

   Luam o bucata de ciorap, punem o frunza pe ou si legam ciorapul cu o bucata de ata astfel incat frunza sa stea fixa .
    Dupa ce au trecut cele 30 de minute solutia noastra poate fi folosita la vopsit .

   Luam unul cate unul si il  introducem cu grija in solutia de vopsit, avand grija sa nu le spargem si le lasam sa fiarba 10 minute .

   Scoatem cu o lingura rand pe rand toate oualele si le punem pe un prosop de hartie sau foi de reviste .

   Taiem bucatile de ciorap si dezlipim frunzele, daca ele nu s - au desprins cand am taiat ciorapul .

    La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu .


Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose cu porumb dulce si branza de vaca

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu porumb dulce si branza de vaca

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, sarea si branza rasa. Se adauga laptele, smantana, ouale si untul topit si racit si se...

Citeste continuarea

Pizza cu ananas si piept de pui

Postat de Dya

Pizza cu ananas si piept de pui

Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute. Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2020, 15:06
Foarte frumoase !!! Asa le faceam traditional si sanatos !!!
la 13.04.2020, 17:06
la 13.04.2020, 17:13
la 13.04.2020, 17:16
la 13.04.2020, 19:21

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking