Pain d'epice

Postat de Anamaria7 in Prajituri
22 Dec 2010 | 5560 vizualizari
Pain d'epice

Pe romaneste, turta dulce! :)) Un pic mai condimentata :D

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250gr miere
  • 400gr zahar
  • 100ml apa
  • 125gr margarina
  • 6 oua (3 galbenusuri pentru glazura)
  • 1 kg faina
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 2 lgt scortisoara
  • 2 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare
  • 100gr nuca macinata
  • Pentru Royal Icing (pe romaneste, glazura! :)))
  • 3 albusuri
  • 3 cani zahar pudra
  • 1 lg suc de lamaie

Mod de preparare

Aluatul:

Mierea, zaharul si apa se pun pe foc potrivit, iar cand zaharul e topit adaugam margarina. Cand si aceasta s-a topit, luam vasul de pe foc si lasam putin la racit.

Intre timp amestecam bine faina (doar 700gr), condimentele, sarea si nuca.

Mixam ouale in lichide, apoi adaugam faina, putin cate putin.

!!! Incepeti cu 700gr faina, iar cand framantati mai adaugati pentru a ajunge la un aluat nelipicios, dar totusi nu prea tare. Mie mi-a trebuit totusi tot kgmul de faina.

Aluatul se intinde in foaie de cca 0.5cm grosime pe o suprafata presarata cu faina si se taie cu ce forme vrem. Formele se pun in tava tapetata, iar tava se tine in cuptor cca 20-25min, pana se rumenesc bine.

Dupa ce stau 5min in tava, turtele se muta.

Royal Icing:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final sucul de lamaie.

Impartim in castronele mici si coloram cum ne taie capul :P

Cu un posh/folie pentru dosar cu un colt taiat :P, se orneaza turtele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pain d'epice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

Postat de andaoana

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

Blatul  Am folosit o tava de 30 x 35 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.  Am mixat albusurile impreuna cu un praf de sare pana au devenit spumoase. Am adaugat apoi zaharul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare. Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2010, 21:26
Imi place cum ai facut bradutul.
la 22.12.2010, 21:55
frumos!!!
la 22.12.2010, 22:05
foarte frumoase turtele tale
la 23.12.2010, 01:23
multumesc!
la 23.12.2010, 10:07
frumoase si bune

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking