Paine coronita cu iaurt, bere si seminte

Postat de ancutsa in Piine
11 Mar 2020 | 2803 vizualizari
Paine coronita cu iaurt, bere si seminte

Pâinea de casă e cea mai bună. Am pregătit de data aceasta o pâine cu iaurt, bere (fără alcool, că așa s-a nimerit), semințe de floarea soarelui, susan, in și mac.

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 200 ml apă călduţă,
  • 150 ml bere fără alcool,
  • 3 linguri iaurt,
  • 500 g făină 550,
  • 100 g făină albă (pentru frământat),
  • 2 linguriţe (rase) sare,
  • În plus: 300 ml apă pentru copt,
  • Semințe de susan,
  • Semințe de in,
  • Semințe de mac
  • semințe de floarea soarelui decojite

Mod de preparare

 

 

Se fărâmă drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât cuprinde, amestecând bine. Sarea se adaugă odată cu făina. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină și se frământă, până se obţine un aluat, pufos, ușor moale. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut o oră.

 Se împarte aluatul în 9 bucăți mici, se rulează, lungindu-le cu dosul palmelor și se  împletesc câte 4, se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt, iar a noua bucată de aluat se așază în mijloc și se crestează sub formă de spice.

Se mai lasă la crescut cam 30 de minute.

Se unge pâinea cu apă, se presară semințe, după gust, se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic aprox 50 de minute (sau până consideraţi că e bine coaptă, în funcţie de cuptorul vostru). În cuptor se introduce o altă tavă cu 300 ml apă, pentru ca aburii să frăgezească coaja pâinii. După aprox 15 minute, se îndepărtează acea tavă cu apă, pentru ca pâinea să se rumenească ușor.

 

Timp de pregătire: 1h 40min

Timp de coacere: 50 min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/03/paine-coronita-cu-iaurt-bere-si-seminte.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine coronita cu iaurt, bere si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine integrala

Postat de Nadyne

Paine integrala

     Aluatul se poate framanta si in masina de paine, setam programul de framantat si dospit, caz in care punem in cuva intai ingredientele lichide, ultimele fiind faina si...

Citeste continuarea

Paine pufoasa de casa

Postat de reisnaor_2006

Paine pufoasa de casa

         Intr-un castron punem toate ingredientele si cu ajutorul unei linguri de lemn le omogenizam.Compozitia o punem intr-o forma mai mica de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2020, 22:38
la 11.03.2020, 23:32
la 12.03.2020, 16:25
Buna paine, da io zic sa pastrati totusi faina pana prin mai, iunie ca nu se stie cand avem nevoie de ea.
la 12.03.2020, 19:30
Buna!
la 12.03.2020, 19:46
Multumesc, Katty, ma bucur ca ti-a placut! Asa am sa fac!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking