Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue in Piine
28 Apr 2020 | 3337 vizualizari
Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Aluaturi de casa Fetitei mele i-au placut foarte mult aceste painici umplute cu chiftele si chiar m-a pus sa le repet cu prima ocazie.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 1/2 lingurita sare
  • 280 g faina
  • 2 linguri ulei
  • Chiftele:
  • 1 ceapa mica
  • 3 graunti de usturoi
  • 50 g paine
  • 200 g carne tocata de porc
  • sare
  • piper
  • 1 ou mic de gaina
  • putin cimbru uscat
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita apa calda
  • seminte de susan
  • seminte de mac

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca.

Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La final se adauga uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca la loc cald.

Intre timp, se pregatesc chiftelele.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza.

Painea se inmoaie in apa si se stoarce.

Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul de bucatarie pentru a se forma o pasta. Se amesteca apoi cu carnea tocata, putina sare, putin piper macinat, un ou mic si putin cimbru uscat.

Se formeaza 10 chiftelute si se prajesc putin in baie de ulei, cat sa prinda o crusta. Se scot pe un servetel absorbant.

Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 10 bilute.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se intinde fiecare biluta pe masa de lucru infainata si se pune o chiftea in mijlocul ei. Se impatureste aluatul si se pune intr-un vas ceramic uns cu ulei cu partea impaturita dedesupt. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul si chiftelele.

Painicile se lasa sa mai creasca vreo 10 minute, apoi se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita de apa calda si se presara semintele peste ele. Se introduce tava la cuptor pana cand painicile trec de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu chiftele din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Paine cu lapte

Postat de Ina

Paine cu lapte

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam...

Citeste continuarea

Paine rulata, cu mac sau chimen

Postat de RODIMUR

Paine rulata, cu mac sau chimen

În vasul de frământat se pune făina, amestecată cu sarea, se face o adâncitură la mijloc și acolo se pune: drojdia mărunțită, zahărul și oul. Se toarnă laptele cald,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2020, 09:09
Interesant!
la 28.04.2020, 09:10
Bune tare...!
la 28.04.2020, 09:12
la 28.04.2020, 09:34
la 28.04.2020, 09:44
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking