Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

Postat de panacris in Dulciuri
25 Oct 2016 | 2753 vizualizari
Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

Am trecut si la nivelul doi, pâinici dulci ;)

Ingrediente

  • Faină albă de grâu 500 g,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • apă cca. 350 ml,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr 2 linguri,
  • drojdie uscată Dr Oetker 1 plic,
  • Pentru umplutură:
  • Brânză dulce cca. 200 g,
  • Zahăr cca. 3 linguri,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară Dr Oetker 1 plic,
  • Dulceață de gutui,
  • Pentru toping:
  • Ouă 1 bucată,
  • Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară Dr Oetker 1 plic.
  • Pentru sirop:
  • Lapte cca. 100 ml,
  • Peltea din gutui sau miere 50 g.

Mod de preparare

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul,  uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.  Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, se taie  pătrățele.

Brânza dulce se amestecă energic cu ouăle, zahărul și zahărul vanilinat aromat.

 

Se pune pe fiecare pătrațea câte o linguriță din amestecul de brânză și o ½ linguriță de dulceață din gutui. Se închid pătrațelele ca și o bocceluță, se pun în tavă rotundă, tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu oul bătut spumă, se presară zahărul vanilinat aromat și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min la 180 grade. Pentru sirop, se încălzește laptele împreună cu peleteaua din gutui sau mierea, până la punctul de fierbere, apoi se toarnă fierbinte peste pâinicile scoase din cuptor și se lasă la răcit cca. 30 min sau mai bine până a doua zi. Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu dulceata de zmeura

Postat de alba_zori

Tarta cu dulceata de zmeura

Intr-un bol am dat prin sita faina, praful de copt, cacaoa, scortisoara si zaharul, apoi am adaugat margarina la temperatura camerei si taiat bucatele mici. Am lucrat-o putin cu mana pana s-a...

Citeste continuarea

Pavlova cu zmeura si frisca

Postat de Constelatialeu

Pavlova cu zmeura si frisca

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea tare,adaugam otetul,mixam,apoi amidonul,mixam si la final siropul,obtinem o culoare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2016, 21:05
Bune painici!
la 25.10.2016, 21:09
Ce pâinici delicioase!
la 25.10.2016, 21:44
bune bune
la 25.10.2016, 22:14
Ce bune și aromate sunt!
la 25.10.2016, 23:40
O bunatate! Si ce arome!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking