Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii

Postat de diaconta in Dulciuri
30 Apr 2013 | 6664 vizualizari
Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii

O idee de desert foarte bună când nu avem foarte mult timp la dispoziţie dar ne dorim ceva dulce.Se poate combina cu orice alte fructe,dulceaţă ,iaurt ori sos de ciocolată.

Ingrediente

  • Pentru pancakes:
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 linguriţă praf copt
  • sare
  • vanilie
  • coaja de lamâie
  • Pentru jeleu:
  • 300 g capşuni
  • 100 g coacăze roşii
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi jeleul.

Capsunii i-am taiat bucati,i-am amestecat cu coacazele si zaharul.

Le-am lasat pâna au lasat putin sirop,apoi am pus vasul pe foc.Cand s-au înmuiat putin ,am pus o lingura de amidon si am lasat  pe foc pâna când sosul s-a îgrosat.

Pentru pancakes am amestecat ouale cu zaharul,am pus laptele,apoi faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt.

La final am adaugat si aromele.

Nu am folosit mixerul,doar un tel.

Nu trebuie amestecat prea mult,doar pâna se omogenizeaza toate ingredientele.

Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smântâni mai groase.

In functie de aceasta,mai adaugati lapte sau faina.

Am lasat amestecul jumatate de ora la frigider.

Pentru copt am folosit o tigaie din teflon,deci nu a fost nevoie de ulei.

Intr-o tigaie obisnuita,puneti putin ulei ca sa nu se lipeasca.

Cu un polonic mic am pus compozitie in tigaie.

Am pus doar într-un loc si ele se vor întinde cat va fi cazul.

Am lasat sa se coaca pana cand la suprafata au aparut câteva bule.

In acest moment am întors pe partea cealalta.

Am procedat în acest fel pâna am terminat toata compozitia.

Am servit cu jeleul de fructe preparat anterior.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic

Postat de Oana

Desert Salam de biscuti cu ciocolata si fistic

Rupe biscuitii marunt, pune deasupra nuca de cocos si fisticul curatat. Poti sa pui si nuca, stafide sau rahat taiat cubulete, dupa plac. Pune in craticioara...

Citeste continuarea

Desert gogosi simple

Postat de katty

Desert gogosi simple

Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc. Intr-un castron punem drojdia si adaugam putin lapte caldut. Omogenizam bine. In adancitura formata punem ouale, zaharul, zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2013, 19:54
ce bune sunt...imi place!!!vreau si eu vreo doua!!!!
la 30.04.2013, 19:55
ce pofta mi-ai facut! La cum arata
la 30.04.2013, 19:57
ce bine c-am fost pe faza...! Sa vezi ce se strang bucatarasii dupa mirosul de capsuni Nu vreau decat una, sa ajunga pentru toata lumea.
la 30.04.2013, 19:58
la 30.04.2013, 20:10
Ce bunatate ai facuuuuuut!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking