Pancakes cu prune si scortisoara

Postat de Valclaudia in Dulciuri
6 Sep 2013 | 4089 vizualizari
Pancakes cu prune si scortisoara

multumesc Patriciei, de la ea m-am inspirat pentru aluat. Am ratat ciresele asa ca am inlocuit cu fructul de sezon.....

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75 gr. unt
  • 1 ou
  • 350 gr. iaurt (sau lapte batut)
  • 250 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 200 gr. pulpa de prune
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • scortisoara dupa gust
  • Pentru topping:
  • 200 gr pulpa de prune
  • 100 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Spalam si desfacem prunele. Scoatem samburii.

Taiem prunele cubulete si presaram scortisoara dupa gust.

Amestecam cu mixerul untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam oul,iaurtul,praful de copt,uleiul, praful de sare, esenta de rom. Incorporam faina iar la final adaugam prunele taiate cubulete.

Obtinem un aluat mai gros decat cel clasic de clatite.

Incingem tava de clatite, o ungem cu ajutorul pensulei de silicon cu doi, trei stropi de ulei, punem 2-3 linguri de compozitie in tigaia incinsa si inainte sa o asezam pe foc,nivelam cu lingura sa cuprinda cat mai multa suprafata din tigaie.

Lasam tigaia la foc moderat pana se coace clatita,apoi o intoarcem cu ajutorul unei palete. Dupa ce s-a copt pe ambele parti o scoatem pe o farfurie si trecem la urmatoarea pana epuizam toata compozitia pe care care am pregatit-o.
 (mie mi-au iesit din ingredientele de mai sus 7 bucati).

Prunele pentru topping se trec prin robot cu zaharul pudra, se amesteca 1 minut si gata, se pot servi aceste delicioase pancakes-uri cum doriti: calde sau reci...

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu prune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Postat de Sim0naWorld

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la dospit pentru vre-o 5 minute. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca. Intr-un bol am...

Citeste continuarea

Desert Pasca fara aluat cu ciocolata

Postat de Bucataras

Desert Pasca fara aluat cu ciocolata

Mixeaza albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare pana obtii o bezea. Amesteca intr-un castron branza de vaci cu smantana,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2013, 22:30
Arata senzational draga mea! Si eu fac aluatul cu iaurt...e cel mai bun
la 06.09.2013, 22:31
de-o saptamana poftesc la clatite offfffff
la 06.09.2013, 22:31
la 06.09.2013, 22:33
mi-a stat in varful degetelor sa-ti scriu pe perete sa intreb daca n-ai mai terminat cu treaba

umplutura e surprinzator de simpla, excelenta ideea cu ele crude
la 06.09.2013, 22:39
o sa le fac si eu negresit!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking