Ingrediente
- 4 oua
- 5 linguri faina +2 linguri pentru pudrat fructele
- 5 linguri zahar
- 200 gr afine
- 3 linguri ulei
- un vf cutit sare
- coaja rasa de lamaie
- o lingurita zeama lamaie
nota: poti folosi in loc de afine – mure, visine, cirese, zmeura, fragi.
Mod de preparare
Pune afinele intr-un bol si pune peste ele faina. Amesteca usor si lasa-le deoparte pana pregatesti compozitia de pandispan.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul. Nu te opri din mixat decat atunci cand zaharul e diluat COMPLET! are o textura fina si se tine “scai”:))) de paletele mixerului.
Preincalzeste cuptorul!
Adauga galbenusurile si faina cernuta, omogenizeaza usor adaugand treptat uleiul. Pune si afinele, zeama si coaja de lamaie si amesteca usor usor incorporandu-le in toata compozitia.
Unge o tava termorezistenta cu unt, tapeteaza cu zahar (scutura apoi tava sa elimini surplusul de zahar) si toarna compozitia.
Niveleaza si baga tava la cuptor. Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Eu l-am glazurat cu putin fondant de trandafir. Il poti pudra cu zahar sau il poti lasa asa, nu e neaparat necesar sa-l glazurezi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|