Ingrediente
- 5 oua
- 130 gr faina
- 100 gr zahar
- 50 ml ulei
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 pliculet praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- esenta de lamaie
- un praf de sare
- Pentru glazura
- 50 ml zeama lamaie
- 100 gr zahar pudara vanilat
- bomboane decor
Mod de preparare
Separam ouale (albus de galbenus), iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul plus zaharul vanilat si mixam bine. La final se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul turnat cate putin, peste acestea turnam compozitia de albusuri si faina amestecata din timp cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia pandispanului si il bagam in cuptorul deja incalzit, la foc mediu pentru 20-25 min.
Cand este gata, stingem focul si lasam prajitura inca 10 min. cu usa putin deschisa. Scoatem pandispanul din tava si il portionam dupa bunul plac. Intre timp preparam glazura din zaharul pudra amestecat bine cu sucul de lamaie. Ornam fiecare prajiturica cu glazura si bombonele de decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu lamaie si glazura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|