Pandispan cu morcovi si mere (multicooker)

Postat de Irinukaaa in Prajituri
27 Iun 2014 | 4869 vizualizari
Pandispan cu morcovi si mere (multicooker)

Am fost reticenta cand am auzit de morcovi intr-o prajitura, dar dupa ce am incercat-o mi-am promis ca o voi repeta si alta data! Desert ideal si pentru copii!

Ingrediente

  • 2 mere
  • 2 morcovi
  • 100g zahar
  • 100ml ulei
  • 100ml suc de portocale
  • 100ml apa minerala
  • 450g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja si zeama de la un lime (sau lamaie)
  • stafide
  • zahar vanilat/ esenta de vanilie

Mod de preparare

Se curata, se spala si se razuie morcovii si merele (eu le-am bagat in robot fara sa le pasez de tot, doar le-am maruntit).

Se mixeaza uleiul, zaharul, zaharul vanilat pentru cateva minute, dupa care se adauga sucul proapat stors de la o portocala si apa minerala.

Adaugam morcovii si merele maruntite si omogenizam. 

Faina se amesteca cu bicarbonatul si cu praful de copt si apoi se adauga compozitiei initiale. 

Stafidele, coaja si zeama de lime se adauga si ele.

Ungem oala Multicooker cu putin unt, turnam compozitia formata in ea, selectam programul BAKE si temperatura de 150 grade pentru 20 minute si inca 20 minute la 180 grade.

Cand s-a terminat timpul, o scoatem din oala, o lasam sa se raceasca si apoi o pudram cu zahar farin.

Pofta buna!

Reteta inspirata de aici: http://www.bucataras.ro/retete/chec-de-post-cu-morcovi-si-mere-54338.html . Multumesc Ina! Foarte gustoasa prajiturica si adorata chiar si de copil mofturos ca al meu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu morcovi si mere (multicooker)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose cu morcovi si nuci

Postat de privatelaura

Desert briose cu morcovi si nuci

Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de...

Citeste continuarea

Desert Duo de ciocolata

Postat de ancutsa

Desert Duo de ciocolata

  Blatul: Se amestecă untul cu zahărul şi un praf de sare, se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă înainte. Se adaugă şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2014, 18:45
la 27.06.2014, 18:58
Si mie imi place cu morcov

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking