Ingrediente
Pandispan:
- 3 oua
- 1 cana cu zahar (250 g)
- 1/2 cana cu ulei
- 1/2 cana cu lapte
- 1 pliculet praf de copt
- 1 cana cu faina
- nuci, alune si migdale macinate
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de portocale sau vanilie
Glazura:
- 1/2 cana cu zahar
- 1/2 cana cu apa
- 3 linguri cacao
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul peste albus si se mixeaza pana se topeste zaharul.
Se amesteca galbenusurile cu ulei si lapte, dupa care se adauga faina in ploaie si praf de copt.
La sfarsit se amesteca usor cele doua compozitii in care se adauga zahar vanilat, esenta si nuci, alune, migdale macinate.
Compozitia de pandispan se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180`C. Pandispanul se coace in aproximativ 30-40 minute, este gata cand trece testul cu scobitoarea.
Pentru glazura, se amesteca apa si zaharul intr-o cratita pusa pe foc. Cand zaharul este topit si siropul clocoteste se adauga cacao in ploaie si se amesteca energic pentru a nu ramane cocoloase. Dupa 1 minut se opreste focul.
Cand pandispanul este copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Blatul se va lasa putin pentru ca este foarte moale si aerat. Dupa ce s-a racit pandispanul se taie in patratele si se insiropeaza pe toata suprafata cu glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan insiropat cu glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|