Panna Cotta Layers

Postat de miha in Dulciuri
4 Mai 2011 | 57361 vizualizari
Panna Cotta Layers

Ingrediente

  • 375 ml frisca lichida naturala
  • 150 ml lapte
  • 3 lingurite zahar
  • 15 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • 20 g cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila

Mod de preparare

Subit mi s-a facut pofta de panna cotta. Cu sos de ciocolata sau cu sos de cafea...mmm... Si cum nu m-am putut decide am hotarat sa le combin.

Fiecare strat il vom face separat, astfel ca vom imparti ingredientele in 3. Ordinea este aleatorie, dupa cum doreste fiecare.

Stratul de vanilie:

Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.

Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cteva minute la congelator, pana este gata stratul de cacao.

Pentru stratul cu cacao:

Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic

Vom amesteca cacaoa cu zaharul, "desfacem" cu cateva linguri din amestecul de lapte cu frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte cu frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie.

Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.

Pentru stratul de cafea
procedam intocmai ca la stratul de cacao.

Cand si stratul de cacao s-a intarit suficient turnam compozitia cu cafea si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.

Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta Layers" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (84)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"

Postat de Corina33

Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin...

Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide

Postat de panacris

Desert salam de biscuiti cu cacao, nuca, rahat si stafide

Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu. Apoi se da...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2011, 23:47
astea sunt alea cu laserul nu?
la 04.05.2011, 23:48
Da da...
la 04.05.2011, 23:48
daaa si acum le pune si aici sa ne mai oftice o data
la 04.05.2011, 23:51
Miha, servesc una acum si am plecat la somnic, ne vedem dimineata
la 04.05.2011, 23:51
mamaaaaaaaaaaaa...ce-i asta????????????? perfectiunea intruchipata

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking