Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris in Mancare copii
18 Iul 2019 | 3550 vizualizari
Papanasi a la TataZmeu

Papanașii prăjiți i-am descoperit când m-am relocat în Răgățime, undeva în 1992;) Eu știam doar de cei fierți ;) Túrógombóc! Găluște cu brânză fierte, apoi tăvălite prin pesmet încins ;) Am probat eu diverse rețete, cam fără succes, dar TataZmeu, după eșecurile mele, a găsit și preparat rețeta ideală, a la Oana ;) Zis și făcut, a dat drumul la butoane, eu am fost doar cu partea foto și editarea rețetei ;) Rețeta se cere repetată, că prea a fost gustoasă! ;) Iar când spui Papanasi, chiar si cei mai mofturosi copilasi nu rezista, asa ca aduc aceasta reteta, in categoria "meniu copii" ;) 

Ingrediente

  • Brânză de vaci proaspăt, scursă cca. 350 g,
  • Făină albă de grâu cca. 240 g,
  • Ou de găină 1 bucată,
  • Zahăr pudră 4 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Coajă rasă de la 1 lămâie,
  • Ulei de palmier pentru prăjit cca. 400 ml.
  • Pentru savurat:
  • Smântână grasă de văcuță/bivoliță,
  • Dulceață de vișine/căpșuni.

Mod de preparare

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen.

Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în compoziția de mai sus, amestecându-se ușor până ce se obține un aluat omogen, ce nu se lipște de mâini.

Aluatul obținut se împarte in bile mari și tot atâtea mici, date prin făină pentru a se obține ora de papanși. Bilele mari se modelează astfel încât să obținem o gaură în mijloc.

În uleiul încins, atenție trebuie să plutească în ulei, se prăjesc papanașii la foc mediu pe ambele părți, cca. 2 minute pe fiecare parte.

Apoi se scot într-o strecurătoare sau pe șervețele de hârtie, ca să se absoarbă excesul de ulei.

Apoi se pun pe farfurie o bila găurită și apoi o bilă mică, smântâna și dulceața, alături sau chiar pe papanaș ;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi a la TataZmeu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Musaca de cartofi cu carne de pui

Postat de merisor67

Musaca de cartofi cu carne de pui

Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta:  http://www.bucataras.ro/retete/musaca-de-cartofi-cu-pui-52875.html Mai intai spalam bine cartofii si ii punem la fiert pe aragaz, in apa...

Citeste continuarea

Snitele din piept de pui in pesmet si garnitura de cartofi, la cuptor

Postat de mirela0911

Snitele din piept de pui in pesmet si garnitura de cartofi, la cuptor

Pieptul de pui se feliaza subtire si se condimenteaza cu sare si piper. Se bate oul si se amesteca cu sare si piper. Intr-un bol se pune pesmetul. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2019, 20:44
buni buni
la 18.07.2019, 20:56
Deliciosi!
la 18.07.2019, 21:24
Buni!
la 18.07.2019, 21:27
Cat de buuuuuuni! Sa te rasfeti cu o asa portie de papanasi, din cand in cand, este tare placut!
la 18.07.2019, 21:46

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking