Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 250g branza de vaci
- 4linguri faina
- 1ou
- 2linguri gris
- 2linguri zahar
- sare
- putin bicarbonat
- arome
- ulei pentru prajit
- smantana
- dulceata
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol amestecam faina cu gris,sare,zahar,aromele,oul batut,branza si bicarbonatul stins;
Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10min rupem din aluat cate o bucatica sau cu o lingurita,pentru a fi toate egale,presaram palmele,aluatul si masa cu faina apoi formam o sfera mica,o aplatizam,facem o gaura in mijloc cu degetul si le punem la prajit in mult ulei incins iar dupe ce toate sferele pentru papanasi s-au prajit le scoatem pe un prosop.
In paralel,prajim tot atatea sfere mici,cati papanasi avem.
Servim pe farfurie papanasi cu smantana pusa in gaura din mijloc,sfera deasupra si dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|