Papricas de peste

Postat de elucubratiiculinare in Peste
23 Mar 2018 | 4388 vizualizari
Papricas de peste

Ingrediente

  • 1 kg peste (crap, caras, platica, rosioara, etc,)
  • 3 buc ceapa
  • 6 buc cartofi
  • o capatana usturoi
  • 2 linguri cu bulion
  • 3 lingurite boia de ardei
  • 1 lingurita cu cimbru
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 700 ml apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Pestele se curata, se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si pe prajeste in ulei incins pe ambele parti. Cand s-a rumenit pestele un pic, se scoate si se pastreaza la cald.  

Cartofii se curata de coaja, si se taie cubulete. Cartofii se prajesc in uleiul in care am prajit pestele. Dupa ce scoatem cartofii, in acelasi ulei se prajeste ceapa taiata fideluta, la care adaugam bulionul si boiaua de ardei Se stinge cu apa si se lasa sa dea in fiert. Mai adaugam usturoiul, cimbrul si condimentam cu sare si piper.   Intr-o tava, aranjam la fund cartofii, apoi pestele si sosul. Stropim totul cu vin si dam la cuptor pentru 40-50 minute. Servim cald, ornand cu patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Orez cu peste si fructe de mare

Postat de cristeena20

Orez cu peste si fructe de mare

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta...

Citeste continuarea

Mixt de peste prajit in tuci

Postat de Constelatialeu

Mixt de peste prajit in tuci

Dupa ce am dezghetat pestele, ca l-am avut la congelator, ca doar nu ma duceam la Dunare-Marea Neagra sa-l pescuiesc la ora asta........l-am portionat, apoi l-am lasat sa se scurga bine de apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2018, 19:50
la 23.03.2018, 20:03
Foarte bun pregatit asa
la 23.03.2018, 20:13
arata foarte bine!
la 23.03.2018, 20:54
la 23.03.2018, 21:42

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking