Papricas de pui in vasul Zepter

Postat de bylaura in Pui
30 Iun 2013 | 6810 vizualizari
Papricas de pui in vasul Zepter

Si daca am experimentat felul I, in vasul minune :) am pregatit si o bunatate de mancarica plina de savoare si gust bun. Cum era de asteptat, totul a iesit perfect, carnita si legumele au acel "ceva" ce nu intalnesti la mancarurile pregatite in oalele traditionale.

Ingrediente

  • pieptul, pulpele si aripile de la pui
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 ardei grasi
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 foi de dafin, piper, cimbru
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Am folosit de la un pui aripile, pulpele si pieptul pe care le-am dezosat.

Se pune vasul Zepter pe foc cu o picatura de ulei si asteptam sa se incinga bine pana la jumatatea zonei de culoare verde. Cand vasul s-a incins, se pune carnea de pui taiata cubulete (mai putin aripile care raman intregi) si se lasa pe foc, cu capacul pus sa fiarba in suc propriu, cateva minute, pana incepe sa iasa abur. Apoi, se adauga ceapa si ardeiul tocate.

Cand toate au fiert, se pune bulionul dizolvat cu 2 linguri de apa si condimentezi cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.

Intre timp se fac galustele din ouale batute si amestecate cu faina in ploaie, si un praf de sare. Aluatul nu trebuie sa fie prea gros fiindca vor iesi tari.

Se da vasul jos de pe foc si cu ajutorul unei linguri, se adauga galustele.

Se pune iar pe foc pana ce acul ajunge iar in zona verde.

La final se adauga usturoiul si patrunjelul tocate marunt, se da vasul de pe foc si se tine in continuare acoperit.

Am folosit foarte putin ulei, doar doua linguri de apa cand am dizolvat bulionul si nu am folosit hota din bucatarie fiindca totul s-a preparat cu capacul pus fara a evapora abur/miros.

Cu toate ca acestui fel de mancare ii trebuie sos, si la un vas clasic s-ar fi facut cu apa din belsug, cu vasul Zepter nu a fost nevoie fiindca totul s-a preparat in suc propriu.

Ce a rezultat ? Un deliciu !

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tocanita de pipote picanta

Postat de cristeena20

Tocanita de pipote picanta

Pipotele se spala si se tau daca sunt prea mari. eu am folosit congelate. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam pasta de legume (eu am facut inc asa- vezi reteta) si am...

Citeste continuarea

Pui cu ciuperci, smantana si parmezan

Postat de oanapl

Pui cu ciuperci, smantana si parmezan

Încingi uleiul și pui cubulețele de carne. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2013, 00:05
la 30.06.2013, 00:06
Ma bucur ca-ti place
la 30.06.2013, 00:11
buna mancare
la 30.06.2013, 00:15
Merci Timea
la 30.06.2013, 07:48

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking