“Para Coquet”

Postat de nico15 in Prajituri
30 Apr 2011 | 3398 vizualizari
“Para  Coquet”

Ingrediente

  •  4-6 pere
  • 1 ½ L vin rosu
  • 2-3 stelute de anason
  • 100 g frisca(pachet)
  • intaritor de frisca
  • zahar
  • ciocolata menaj alba si neagra
  • rom
  • praf de ciocolata
  • 100 ml lapte
  • menta
  • 4-6 wafers



Mod de preparare

 
Se decojesc perele.

Se pune vinul la fiert, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa care se introduc perele si se lasa sa fiarba, pana sunt patrunse.

 Intr-o tigaie caramelizam  4-5 linguri de zahar, cand acesta incepe sa se lege putin cautam sa facem diferite aranjamente din zahar ars, cu care vom decora desertul nostru.

Vom trece sa pregatim frisca: laptele la temperatura camerei se adauga peste praful de frisca, adaugam inca 2 linguri de zahar pudra  si incepem amestecarea ingredientelor.

Dupa cateva minute cand deja frisca incepe sa se lege adaugam si 1 pliculet de intaritor de frisca.

Luam wafele, le ungem cu crema de ciocolata, adaugam para fiarta in vin, ormam cu frisca, presaram menta tocata, radem ciocolata alba si neagra deasupra perei si adaugam aranjamentul din zahar ars.
Ceva usor de realizat si racoritor. Vom simti o multitudine de arome de la pere, menta, ciocolata si frisca.
Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "“Para Coquet”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2011, 09:19
PFUUUU, asta i-ar placea lui Cezar )))
faina combinatie.
la 30.04.2011, 09:33
ce mot au?
tare bune
la 30.04.2011, 09:37
la 30.04.2011, 11:06
ce cocheteee dulci
la 30.04.2011, 13:08
Woawwwww

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking